Turkuseura tukee Mälikkälä-Kuninkojan aarniometsän suojelua – kerää nimiä aloitteeseen

toimitus

Turkuseura tukee Mälikkälä-Kuninkojan aarniometsän suojelua. Yhdistys järjestää Ikean ala-aulassa ikimetsästä kertovan valokuvanäyttelyn, jonka yhteydessä seura kerää nimiä metsäalueen suojelua tukevaan kuntalaisaloitteeseen 16.–17. lokakuuta kello 11–18.

Aloitteessa esitetään, että Mälikkälä-Kuninkojan metsästä tehdään kuntalaisten yhteinen luonnonsuojelualue ulkoilureitistöineen ja opastuksineen.

Aloitteen pohjaksi on laadittu selvitys, jossa ilmeni uutta tietoa metsän ainutlaatuisista luontoarvoista. Aloitteessa kerrotaan, että alue on Ruissaloon verrattavissa oleva havupuuvaltainen ikimetsä, jollaisia ei enää juuri ole. Etelä-Suomessa ikimetsien osuus on promilleluokkaa ja sekin on supistumassa.

Selvityksen asiantuntijoina ovat olleet Ari Karhilahti Turun yliopistolta ja Janne Tolonen Valoniasta.

– Metsästä löydettiin uusia kasviesiintymiä, kuten esimerkiksi syylämänty ja suursaniaiskorvet. Alueelta löydettiin myös huippuharvinainen lahokaviosammal, joka elää vain vanhoissa luonnonvaraisissa metsissä, kertoo Turkuseuran puheenjohtaja Esko Matti Pulkkinen

Kuntalaisaloitteessa ovat mukana Turkuseura, Raisio-Seura, Turun Pientalojen Keskusjärjestö, Raision Omakotiyhdistys, Länsi-Turun asukasyhdistys, Runosmäkiseura, Teräsrautelan Omakotiyhdistys, Mälikkälän Omakotiyhdistys, Suikkilan Omakotiyhdistys, Raision Rinkka ja Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistys.

Aloitteen voi allekirjoittaa adressit.com -palvelussa. Luontoaiheiseen valokuvanäyttelyyn pääsee tutustumaan Ikean aulassa 16.–31. lokakuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut