Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moneen koiran vaivaan löytyy apu videon välityksellä – "Kyseessä on pohjoismainen harvinaisuus"

Eläinlääkäri voi pitää vastaanottoa myös etänä.

If Vakuutukseneläinlääkäri Heidi Elomaanmukaan etäeläinlääkärin vastaanotto ei ole Suomessa vielä kovin tunnettua. Ei varsinkaan, jos verrataan naapurimaa Ruotsiin.

– Etäeläinlääkärin palvelua tarjoaa tällä hetkellä Suomessa kolme eri tahoa, Elomaa sanoo.

Suomessa etäeläinlääkärin tyypillisin asiakas on If vakuutuksen tilastojen mukaan kipeä koira. Koiria on asiakkaista noin 90 prosenttia.

–Koirien etäeläinlääkärikäynnin syinä ovat tilastomme mukaan erityisesti ongelmat ihossa, silmissä, suolistossa tai vatsassa. Etäpalvelusta saa nopeasti ensiavun myös esimerkiksi jos koira on saanut tassuhaavan metsälenkillä tai syönyt suklaapatukan, Elomaa kommentoi.

Yhteys etäeläinlääkäriin otetaan videopuheluna tabletilla tai älypuhelimella. Tapauksista 65 prosenttia ratkeaa videopuhelun aikana.

–Klinikalle ohjataan nykyisin etäeläinlääkärikonsultaation jälkeen vajaa kolmannes kaikista eläinasiakkaista. Osaa kehotetaan hakeutumaan välittömästi hoitoon ja toisia vasta sitten, jos tilanne ei parane etäeläinlääkärin antamilla kotihoito-ohjeilla, Elomaa kertoo.

Elomaan mukaan etäeläinlääkäripalvelu on saanut hyvän vastaanoton.

– Etäeläinlääkäri toimii mainiosti myös lomareissulla tai esimerkiksi veneellä ollessa, kun päivystävä eläinlääkäri voi olla pitkänkin matkan päässä. Lisäksi eläin on kotioloissa klinikkakäyntiä rauhallisempi, mikä helpottaa todellisen arvion tekemistä tilanteesta. Videokuvasta eläinlääkäri näkee, millaisesta ongelmasta on kyse ja minkälainen eläimen yleinen olemus on.

Etäeläinlääkäritoiminta on pohjoismainen harvinaisuus.

–Muualla maailmassa etäeläinlääkäritoimintaa ei ole, Elomaa sanoo.