Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun SDP tuomitsee työehtosopimusshoppailun

Turun Sdp tuomitsee Arkean työehtosopimusshoppailun ja vaatii sitä koskevan päätöksen perumista.

– Arkeassa työskentelee vakituisesti ruoka-, siivous- ja kiinteistöpalveluissa noin tuhat henkilöä. Näiden jo nyt pienipalkkaisten siistijöiden, keittiöhenkilöstön ja kiinteistönhoitajien palkkaa, työaikajärjestelmää, lomaoikeutta, lomarahaa ja sairauslomaehtoja aiotaan heikentää, Turun Sdp toteaa tiedotteessaan.

Järjestö huomauttaa, että työehtosopimuksen vaihdolle on saatu lupa Turun kaupungin konsernijaostosta pienellä enemmistöllä, äänin 7−6.

– Työehtoshoppailun puolesta äänestivät kokoomus, vihreät ja keskusta. Tämä pieni ryhmä päätti suuren työntekijäjoukon työehtojen rapauttamisesta. Asian valmistelu on tapahtunut ilman työntekijäpuolen kuulemista.

Turun Sdp:n mukaan työehtosopimusshoppailu pienipalkkaisten ansioita alentamalla ei voi olla vaihtoehto parantaa Arkean toimintaa ja tulosta.

– Osaavan johdon tulee pystyä tarjoamaan vaihtoehtoja ja noudattaa aitoa yhteistoimintaa henkilöstön kanssa. Näin ei ole nyt toimittu.

Turun SDP näkee, että työehtoshoppailu on lyhytnäköistä. Kyse on myös työnantajan maineesta, työvoiman saatavuudesta ja laadun varmistamisesta.