Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun yliopiston uusiin diplomi-insinöörikoulutuksiin sata opiskelijaa ensi vuodelle – aloituspaikkamäärä nousee myös käynnissä olevissa koulutuksissa

Turun yliopisto tiedottaa, että uusissa diplomi-insinöörikoulutuksissa aloittaa yhteensä sata opiskelijaa ensi vuonna. Näiden lisäksi yliopisto kasvattaa jo käynnissä olevien tekniikan koulutusten aloituspaikkamääriä.

Yhteensä tekniikan diplomi-insinöörikoulutuksiin otetaan ensi vuonna 273 opiskelijaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö laajensi heinäkuussa Turun yliopiston tekniikan koulutustarjontaa antamalla yliopistolle konetekniikan ja materiaalitekniikan koulutusvastuut.

Sekä konetekniikan että materiaalitekniikan koulutuksen alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa otetaan opiskelemaan 40 opiskelijaa, eli yhteensä kumpaankin koulutukseen 80 opiskelijaa. Lisäksi vain ylempää korkeakoulututkintoa otetaan opiskelemaan pohjakoulutuksen omaavia opiskelijoita kumpaankin koulutukseen 10, eli yhteensä 20 opiskelijaa.

Biotekniikan alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon aloituspaikkoja on ensi vuonna 33. Suoraan ylempää korkeakoulututkintoa opiskelemaan otetaan 10 opiskelijaa.

Lisäystä aloituspaikkamäärässä on tähän vuoteen verrattuna yhteensä 20.

Tieto- ja viestintätekniikan alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon aloituspaikkoja on ensi vuonna 100. Suoraan ylempää korkeakoulututkintoa opiskelemaan otetaan 30 opiskelijaa.

Lisäystä aloituspaikkamäärässä on tähän vuoteen verrattuna yhteensä 30.

Suoraan ylempää korkeakoulututkintoa opiskelemaan otetaan tekniikan kandidaatteja myös muista yliopistoista sekä AMK-insinöörejä, joilla on soveltuva taustatutkinto.

– Tekniikan alan osaajille on ollut jo pitkään kova kysyntä Lounais-Suomessa. Tekniikan laajennus on yliopistolle strateginen päätös, jolla se vastaa alueen osaajatarpeeseen ja lisää omaa kilpailukykyään monialaisena tiedeyliopistona. Samalla tarjoamme monille nuorille uuden kiinnostavan koulutusmahdollisuuden Turussa, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sanoo.

Uusille aloille on haettu professoreja tai apulaisprofessoreja. Professuureja haki ensimmäisellä kierroksella 165 henkilöä, joiden joukossa on sekä kotimaisia että kansainvälisiä vahvoja hakijoita.