Turun historiaa kuullaan Brinkkalassa selkosuomeksi

toimitus

Turkuseura järjestää tapahtuman, jossa pääsee tutustumaan Turun historiaan selkosuomeksi. Tilaisuudessa kirjailija Rauno Lahtinen kertoo Turun historian pääpiirteet kuvien kera. Osallistujilla ei tarvitse olla taustatietoa historiasta - riittää, että on kiinnostunut kotikaupunkinsa juurista.

– Käymme Turun 800-vuotisen historian läpi puolessatoista tunnissa. Kerron kaiken olennaisen, mutta tiiviisti ja selkeällä suomen kielellä, Lahtinen sanoo.

Selkokieli on yleiskieltä helpompaa suomea. Se on suunnattu niille, joilla on vaikeuksia lukea tai ymmärtää yleiskieltä.

Turkuseura on julkaissut vuosien aikana useita Turun historiaa käsitteleviä teoksia, joita hyödynnetään jatkossa myös selkokielisissä tapahtumissa. Seura haluaakin tarjota sisältöjään myös uusille turkulaisille.

– Turku ja turkulaisuus kuuluvat kaikille. Oman kotikaupungin historian tunteminen on rikkaus ja se auttaa ymmärtämään myös nykyhetkeä. Se myös vahvistaa kaikkien turkulaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta, sanoo Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen

Maksuton Turun historiaa selkosuomeksi –tapahtuma järjestetään Vanhalla Suurtorilla, Brinkkalan talossa sijatsevissa Turkuseuran tiloissa (Vanha Suurtori 3) tiistaina 8. lokakuuta kello 18–19.30.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut