Turku ja Kaarina järjestävät yhteiskasteen – isommatkin lapset tervetulleita

Tunnelmia viime kevään aamukasteesta. Timo Jakonen

toimitus

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä järjestetään lauantaina 19. lokakuuta toisen kerran Aamukaste-yhteiskastetilaisuus. Aamukasteeseen voi tuoda isommankin lapsen kastettavaksi ilman suurta vaivaa.

Kastetilaisuus on järjestetty perheiden ehdoilla niin, että lapset saavat olla lapsia myös juhlan hetkellä. Myös juhlan puitteet on tehty perheille valmiiksi: itse kaste pidetään Turun tuomiokirkossa ja tilaisuuden jälkeen seurakunnat tarjoavat kakkukahvit koko juhlaväelle. Seurakunnat auttavat tarvittaessa myös kummin löytämisessä sekä lainaavat kastepukuja lapsille.

Kastettavaksi voi tuoda lapsen, jonka ainakin toinen vanhempi kuuluu kirkkoon. Yli 12-vuotiaan lapsen kohdalla riittää huoltajien suostumus. Yli 15-vuotiailta edellytetään rippikoulun käymistä. Kastettavalla tulee myös olla kaksi kirkkoon kuuluvaa, konfirmoitua kummia. Kaste voidaan toimittaa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Mukaan voi ilmoittautua 30.9. asti. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa turunseurakunnat.fi/aamukaste.

Aamukaste-konsepti on lähtöisin Tampereen seurakunnista, jossa Aamukasteita alettiin viettää jo vuonna 2012. Turun ensimmäisessä Aamukasteessa keväällä 2019 kastettiin 18 lasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut