Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fölin busseihin ilmainen 5G-verkkoyhteys matkustajille – Näillä linjoilla pääset yhteyteen käsiksi

Turun kaupungin julkisen liikenteen kolmessa bussissa linjoilla 3 ja 30 on tänään otettu käyttöön WiFi-yhteys, joka hyödyntää Elisan Turkuun rakentamaa 5G-mobiiliverkkoa. Kokeilu Fölin kolmessa bussissa jatkuu vuoden 2019 loppuun asti.

WiFi-verkon avulla yhteyteen pääsee käsiksi, vaikka oma puhelin tai tabletti ei olisikaan 5G:tä tukeva malli. Fölin kolmessa bussissa on 5G-reititin, joka muodostaa bussiin WiFi-verkon. Bussit liikennöivät pääasiassa Turun kaupungin alueilla, jossa on 5G-peittoa. Kun 5G-verkkoa ei ole jossakin kohtaa bussin reittiä saatavilla, WiFi hyödyntää 4G-verkkoa.

Kokeiluja on tulossa lisää tämän vuoden aikana.

– Haluamme jatkuvasti kehittää ja rakentaa Turkua. 5G-verkko mahdollistaa uusia palveluita, joilla voidaan parantaa kaupunkilaisten elämää ja tehdä arjesta sujuvampaa. 5G WiFi -verkon kokeilu Föli-busseissa on oiva tapa tuoda 5G-verkkoa kaupunkilaisten elämään, kertoo Turun kaupungin strategia- ja kehittämisjohtaja Jussi Vira

– Kehitämme erilaisia 5G-palveluja jatkuvasti, ja tämä kokeilu Turun kaupungin kanssa on yksi esimerkki siitä, miten 5G:tä saadaan tuotua laajemmin osaksi kaupunkilaisten arkea. Turku on selvä edelläkävijä 5G:n hyödyntämisessä läpi kaupungin eri toimintojen, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen toteaa.