Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fölin kertalippujen hintaa ei koroteta vielä

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsitteli joukkoliikenteen talousarvioesitystä vuodelle 2020. Tapetilla ollut Fölin kertalippujen hinnankorotus ei ainakaan vielä toteudu.

Seudullinen joukkoliikenne esitti lautakunnalle, että lipunhintoja korotettaisiin, sillä muutoin talousarviosummaan pääseminen olisi epätodennäköistä. Kausikortteihin esitettiin maltillista hinnankorotusta ja kertalippuihin merkittävää hinnankorotusta. Arvokorttimatkoihin ei esitetty hinnankorotuksia. Hinnankorotusten odotettiin vaikuttavan matkamäärään negatiivisesti, mutta tuovan joukkoliikenteelle yhteensä tarvittavat 1,3 miljoonan euron lisätulot.

Lautakunta päätti kuitenkin olla korottamatta kertalippujen hintoja 1.1.2020 alkaen. Sen sijaan lautakunta päätti, että lisätään markkinointia ja katsotaan kevään 2020 aikana, saadaanko tulovaje katettua lisääntyvällä matkustuksella. Hinnankorotuksia tarvitaan sitä vähemmän mitä enemmän Föliä käytetään. Jos lipputulot eivät kasva odotetulla tavalla, lautakunta voi päättää tarvittavista sopeutustoimista kuten mahdollisista hinnankorotuksista kevään 2020 aikana.

Lautakunta varautuu korottamaan kausilippujen hintaa noin viisi prosenttia vuoden 2020 alusta alkaen, ja seuraavaksi asia lähtee lausunnolle Föli-kuntiin.