Pyörätuolista kätevästi kanootin kyytiin – Liedon kunta rakensi esteettömän kanoottilaiturin

Esteetön kanoottilaituri Liedossa Littoistenjärvellä. Liedon kunta

toimitus

Littoistenjärven Järvelän uimarannalle rakennettu esteetön kanoottilaituri mahdollistaa turvalliset kanoottiretket jatkossa myös pyörätuolia tai rollaattoria käyttäville melojille. Liedon kunnan rakennuttama laituri täydentää kunnan esteettömien liikuntapaikkojen sarjaa muun muassa Loukinaisten koulun monitoimikaukaloa ja liikuntasaleja.

Kanoottilaiturissa on keskellä laituria kanoottiliuska eli säänkestävällä matolla päällystetty kalteva taso. Kanootti on liuskassa puoliksi vedessä ja puoliksi kuivilla, jolloin se on tukeva kanoottiin menemiseen tai siitä nousemiseen. Liikkumisessa auttavat myös laiturilla kanootin molemmilla puolilla olevat kulkutuet. Esteetön kanoottilaituri helpottaa myös mm. tottumattomia melojia ja lapsia kanootin kyytiin astumisessa.

Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen itse laiturilla voi sekin olla turvatonta. Kanoottilaiturin jokaiselle reunukselle onkin nyt rakennettu yliajosuoja, joka estää pyörätuolin tai rollaattorin putoamisen veteen.

– Esteetön kanoottilaituri mahdollistaa entistä useamman ihmisen vesiurheilun ja tuo uusia mahdollisuuksia Littoistenjärven virkistyskäyttöön, kertoo Liedon kunnan liikuntasihteeri Mika Närvi

– Littoistenjärvi on tällaiselle laiturille loistava paikka, sillä se on matala ja pieni, joten iso aallokkokaan ei uhkaa melojien turvallisuutta, hän lisää.

Kanoottilaiturin suunnitteli ja toteutti raisiolainen A-Laiturit. Laiturin kustannukset olivat 13 000 euroa.

Kommentoi

Palvelut