Palkka jopa 18 000 euroa kuussa, haku umpeutuu tänään – Hakijoiden joukossa eläinlääkäri, tanssija ja rahtimies

Outi Antilasta tulee vuodenvaihteessa Kansaneläkelaitoksen uusi pääjohtaja. Sami Lettojärvi

Anniina Virtanen

Kansaneläkelaitoksen pääjohtajan paikka on auki, ja paikkaa voi hakea vielä ensi tiistaihin saakka. Kyseessä on vaikutusvaltainen tehtävä valtion organisaatiossa.

Pääjohtaja vastaa Kansaneläkelaitoksen strategisesta suunnittelusta sekä operatiivisesta johtamisesta ja kehittämisestä, asioiden esittelystä hallitukselle ja hallituksen päätösten toimeenpanosta sekä valmistelee työjärjestyksen hallituksen päätettäväksi.

Nykyinen Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen tienaa pestissään 18 061 euroa kuukaudessa, mutta vielä ei ole varmuutta, onko uuden johtajan palkka samansuuruinen. Palkasta päättää valtuutettujen valitsema hallitus.

Tavallisesti Kelan pääjohtajan paikalla on nähty keskustalaisia, kuten V.J. Sukselainen vuosina 1954–1971, Jaakko Pajula 1971–1993, Pekka Tuomisto 1993–2000, Jorma Huuhtanen 2000–2010, Liisa Hyssälä 2010–2016 ja Elli Aaltonen 2017–2019.

Nyt kuitenkin paikkaa vahvasti haastaa Helsingin Sanomien saamien huhujen mukaan Sdp:n Tuula Haatainen Haataisen nimi ei kuitenkaan ole vielä puoleenpäivään mennessä hakijoiden listassa. Haku päättyy tiistaina klo 16.

Kelan nettisivuilla on listattuna hakijat, joita ovat muun muassa, proviisori Tapio Heilala, operatiivinen johtaja Jan Långbacka, freelance lakimies ja konsultti Antti Mehtälä ja ylijohtaja Hannu Rossilahti.

Hakijoiden joukossa on myös eläinlääkäri Zibelina Armassalo, diakoniajohtaja Ilkka Kantola, rahtimies Santeri Nuutinen ja tanssija Jarmo Lind Nimiä on Kelan sivulla 23 ja kahdeksan ei halunnut nimeään julki.

Talouselämän mukaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ylijohtaja Hannu Rossilahti on vahvoilla nykyisen tehtävänsä perusteella.

Eduskunnan valitsemat Kelan valtuutetut esittävät valintansa presidentille, joka nimittää uuden pääjohtajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää