Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Agilityn MM-kisoihin koiria 41 maasta – Turkuun odotetaan 10 000 katsojaa

Maailman parhaiden agilitykoirien mestaruudet ratkotaan neljän vauhdikkaan kilpailupäivän aikana Gatorade Centerissä Turussa 19.–22. syyskuuta. Kilpailuun osallistuu yhteensä lähes 500 koiraa peräti 41 eri maasta ympäri maailmaa aina Japania, Guatemalaa ja Australiaa myöden.

Suomessakin voimakkaasti kasvussa oleva agility on yleisöystävällinen ja vauhdikas laji, jossa koiran ja ohjaajan suoritusta on jännittävä ja helppo seurata. Kierros juostaan aikaa vastaan ja tavoitteena on mahdollisimman nopea ja virhepisteetön suoritus.

MM-kilpailuissa on tunnetusti paikalla suuret kannustajajoukot useista maista. Urheilujuhlan tunnelma tempaa mukaansa arviolta 10 000 katsojaa kilpailuviikonlopun aikana. Tapahtumaan myydään päivälippujen lisäksi myös koko neljän päivän pakettia. Varsinaisen kilpailuohjelman lisäksi tapahtumassa on lauantaina perhepäivä, jolloin paikan päällä esitellään koiralajeja laajemminkin.

Turun kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä tapahtumaa järjestävän Suomen Agilityliiton kanssa.

– Kilpailun saaminen Turkuun on ollut vuosien projekti, joka nyt kantaa hedelmää. Suuri kilpailijajoukko näkyy varmasti myös katukuvassa ja pelkästään joukkueiden majoitusyöt alueella lasketaan tuhansissa, iloitsee Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola

MM-kilpailujen käytännön järjestelyt ovat suururakka, joka toteutetaan pitkälti vapaaehtoisvoimin yhdessä lajin harrastajien ja yhdistysten kanssa.

– Meillä on kisapäivinä 150 työvuoroa eri tehtävissä, kertoo AWC-kilpailuorganisaatiota luotsaava Yrjö Kokkonen

Suomi on arvokisamitaleilla mitattuna yksi menestyneimmistä agilityurheilumaista yhdessä Sveitsin, Ranskan ja Belgian kanssa. Suomea edustaa kilpailuissa 12 koirakkoa.

Edellisen kerran tämän tason arvokilpailut on järjestetty Suomessa 11 vuotta sitten vuonna 2008. Kilpailut Suomessa järjestää Suomen Agilityliitto.