Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pankki julkaisi kovan luvun: Jo yli 1 000 000 suomalaista käyttää

Nordean tunnuslukusovellusta käyttää jo yli miljoona asiakasta. Tunnuslukusovelluksella asioiminen on entistä turvallisempaa, kertoo Nordea tiedotteessaan.

– Tunnuslukusovellus on vanhoihin paperitunnuksiin verrattuna tietoturvallisempi vaihtoehto. Esimerkiksi pankkitunnusten kalastelu on sitä käyttävältä asiakkaalta huomattavasti hankalampaa, kertoo henkilöasiakkaista vastaava varajohtaja Jani Eloranta tiedotteessa.

Vuonna 2015 Nordea toi älylaitteeseen ladattavan tunnuslukusovelluksen ensimmäisenä pankkina Suomeen.

Tunnuslukukortin käyttö Nordean palveluissa loppuu vaiheittain eri palveluissa tämän syksyn aikana. Viimeisimpänä tuki poistuu nykyisestä verkkopankista vuoden loppuun mennessä. Loppuvuodesta lanseerattavaan uuteen henkilöasiakkaiden verkkopankkiin ei voi enää lainkaan kirjautua tunnuslukukortilla.

Nordea suosittelee asiakkaita siirtymään uusiin tunnistautumistapoihin. Jos Nordean asiakkaalla ei ole käytössään älylaitetta, hänelle tarjotaan tunnuslukulaitetta.

Nordea on kehittänyt myös näkövammaisille puhuvan tunnuslukulaitteen Näkövammaisten keskusliiton kanssa.

Uusi Euroopan laajuinen sääntely PSD2-direktiivi vaatii kaikkia pankkeja tarjoamaan asiakkailleen vahvaa tunnistautumista. Vahva tunnistautuminen tapahtuu kaksivaiheisesti, ja tunnistautumisväline ei saa olla kopioitavissa. Sääntely astuu voimaan 14. syyskuuta.

Sekä tunnuslukusovellus että tunnuslukulaite ovat direktiivin mukaisia vahvoja tunnistautumisvaihtoehtoja.