Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voi: "Sähköpotkulaudat ovat oikein käytettyinä aivan yhtä turvallisia kuin muutkin liikennevälineet"

VOI Technology haluaa edistää sähköpotkulautojen turvallista käyttöä. Yritys on kehittänyt digitaalisen liikennekoulun sähköpotkulaudalla ajamiseen.

Digitaalinen liikennekoulu sisältää testin, jonka kautta voi kokeilla, tunteeko sähköpotkulautailuun liittyvät liikennesäännöt.

Voi markkinoi uutta liikennekouluaan videolla.

– Skuuttien suosion kasvaessa haluamme yrityksenä ottaa vastuuta sähköpotkulautojen turvallisesta käytöstä ja muistuttaa ajajia liikennesäännöistä. Sähköpotkulaudat ovat oikein käytettyinä aivan yhtä turvallisia kuin muutkin liikennevälineet niin ajajille kuin muille liikenteessä liikkuville, Voin markkinointipäällikkö Mathias Soini toteaa.

Voilla tuli loppukesästä täyteen Suomessa miljoona ajoa. Yritys aloitti toimintansa ensin Helsingissä maaliskuussa ja laajentui sitten Turkuun ja Tampereelle.

Viime aikoina julkisuudessa on puhuttu paljon sähköpotkulautoihin liittyvistä onnettomuuksista. Ne tulisi Soinin mukaan suhteuttaa käyttömääriin ja verrata lukuja muihin liikennemuotoihin.

– Esimerkiksi Ruotsissa tekemämme laskelman mukaan Voi-sähköpotkulaudan käyttäjien onnettomuussuhde on 0,0065 prosenttia. Tämäkin on kuitenkin liikaa, ja teemme aktiivisesti töitä luvun kääntämiseksi laskuun.

Voi aikoo ottaa käyttöön automaattiset nopeusrajoittimet, jotka aktivoituvat jalankulkijoiden suosimilla alueilla. Voi on Suomessa käynyt keskusteluja myös Näkövammaisten liiton kanssa, jotta näkövammaiset voidaan huomioida paremmin liikenteessä.