Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäkuvakisa päättyi, katso tästä raadin palkitsemat otokset! – "Voittajakuva on myös ajankuva"

Kännykkä ei lähde kädestä uidessakaan. ESMin kesäkuvakisassa yli 2000 kuvaa jakorkea taso.

Etelä-Suomen Median (ESM) perinteisen kesäkuvakisan voittajaksi nousi kuva, jota palkintoraadin Päivi Tuovinen luonnehtii ajankuvaksi omastaajastamme.Kirkkonummelaisen Toivo Koposen tunnelmaisessa kuvassa mies on järvessä ikään kuin uintireissulla, mutta kuitenkin kännykkä kadessä.

- Voittajakuva erottui joukosta ajatuksia herättävällä ajankohtaisella sisällöllään. Kuvaaja kertoo taustaksi olleensa kaverinsa kanssa retkeilemässä upeissa luontomaisemissa ja silti kännykkä on vienyt voiton, jopa järvessä ollessa.

- Kuvaan on taltioitu tätä aikaa hyvin kuvaava hetki, joka on yhtä aikaa ironisen hauska ja samalla hieman vakava, kyseenalaistava ja kantaaottava, Tuovinen sanoo.

Mutta pelkkä ajankohtaisuus ei tuonut voittoa, vaan siihen tarvittiin myös näkemystä valokuvaamisesta.

- Kuvan sommitelma on hyvä, koska hetki on rajattu niin, että tarina älypuhelimen koukuttavuudesta ja toisaalta digitaalisuuden ja luonnon välisestä ristiriitaisesta suhteesta välittyy, Päivi Tuovinen arvioi.

ESM:n kesäkuvakisan voittaja saa tänä vuonna polkupyöräliike Baiksin lahjoittaman maastopyöränInsera NYX 27,5.

Kisassa palkitaan myös neljä muuta kuvaa kunniamaininnalla. Niiden voittajille on luvassa kullekin kaksi kappaletta pääsylippuja Espoossa pelattavaan tenniksen Davis cup -otteluun Suomi-Itävalta 13.-14. syyskuuta Metro Areenalla.

Riihimäkeläisen Ilona Hirvosen kuvassa "Raksamies paitapakolla" on ilahduttavan omalaatuinen ja muista kuvista poikkeava idea kesäkuvakilpailun kuvaksi.

Urheilukuvamaisessa "Kiinni otan vaikka silmät kiinni" -kuvassa mummin ja ukin luona kesälomallaan jalkapalloiluun hurahtanut lapsi on kuvattu juuri oikealla hetkellä, vaikka tilanne on ollut nopea. Kuvaajana Maarit Lappalainen Espoosta.

Tänä vuonna useampi kuvaaja oli oivaltanut lähteä liikkeelle aamuöiseen aikaan, jolloin luonnossa liikkuessaan saa kuvattua maagisia kuvia.

- Postikorttikuvamaiset aamu-usvaiset maisemat Suomen kesästä ovat sellaisenaankin hienoa katseltavaa, mutta vielä mielenkiintoisempi kuvasta tulee, kun maisemassa myös tapahtuu jotain, ammattikuvaaja Päivi Tuovinen ihastelee.

Yksinäinen soutaja nököttää veneessä vain sorsa seuranaan, tai kun kuvaaja on kuvannut aamu-uintinsa ajastinta apunaan käyttäen. Tällaisia tunelmia ovat taltioineet helsinkiläinen Matti Päivänsalo ja espoolainenElli Keisteri-Sipilä