Riikka on superkouluttautuja – Turkulaisyrittäjällä on liikunnan ja hieronnan aloilta kolmisenkymmentä suoritettua tutkintoa, koulutusta tai kurssia vain hieman yli kolmen vuoden ajalta ja lisäopiskeluja on nytkin käynnissä

Riikka Backman on kouluttautunut muun muassa Turun Hieronta-akatemiassa. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Turkulainen Riikka Backman esittelee hierontayrityksensä Voimistaja nettisivuilla olevansa muun muassa ikuinen vapaa-ajan opiskelija. Backman kertookin tykkäävänsä oppia uutta koko ajan ja kovasti hän on oppinutkin: hänellä on liikunnan ja hieronnan aloilta kolmisenkymmentä suoritettua tutkintoa, koulutusta tai kurssia vain hieman yli kolmen vuoden ajalta.

– Työskentelen kahdella erittäin mielenkiintoisella alalla, joista kummastakin olen intohimoisen kiinnostunut ja mitä enemmän opin niistä, sitä paremmin ymmärrän, miten paljon on vielä opittavaa, Backman sanoo määritellen samalla tavallaan sen, mistä opiskelemisessa on lopulta kyse.

Riikka Backman sulki Kauppiaskadulla olleen Laukku-Rastin kivijalkaliikkeen kaksi vuotta sitten. Hän jatkoi sivutoimisesti verkkokauppiaana ja suuntasi uudelle uralle. Opintojen aloittaminen oli heittäytymistä tyhjän päälle ja opiskelijana henkilökohtainen taloustilanne oli vähän aikaa niin huono, että Backmania kauhistuttaa hiukan vieläkin, mutta uusi askel kannatti ottaa.

Liikunta-ala oli ollut hänen mielessään pitkään. Backman pääsi opiskelemaan Eerikkilän Urheiluopistoon liikunnan ammattitutkinnon aikuisliikunnan linjalle erikoistumisalueenaan aikuisliikunta. Koulutus vastasi sitä mitä hän oli hakenutkin.

Backman tutustui Eerikkilässä Turun Hieronta-akatemian osaomistajaan, jonka myötävaikutuksella hänestä tuli myös hieroja.

– Minua kiinnosti kehon toiminta kokonaisuutena, mutta en kuitenkaan ollut ajatellut hierontaa vaihtoehtona minulle. No, sähköpostiini tuli mainos hieronta-akatemian opinnoista ja samana päivänä selvitinkin jo, miten pääsen kouluun. Opinnot alkoivat seuraavalla viikolla, Riikka Backman muistelee pikaista päätöksentekoaan. Hän suoritti hierojan peruskoulutuksen 2017-18 ja hierojan ammattitutkinnon 2018.

Fascia tuli Backmanin osaamisrepertuaariin erikoisella tavalla.

– Minulta kysyttiin tulisinko vetämään kurssia työväenopistolle. Silloin oli talvi ja tunnit alkoivat seuraavana syksynä. Mietin, mikä voisi olla kurssi, jota minä vetäisin. Keksin nimeksi Liikettä faskiaan ja päätin, että hoidan tarkemman sisällön siihen myöhemmin. Olin kuitenkin kiinnostunut nimenomaan kehoa huoltavasta liikunnasta. Ystäväni kertoi sitten tulevasta fascia-koulutuksesta ja nyt ohjaan FasciaMethod-tunteja jo kolmatta vuotta.

Tällä hetkellä Backman opiskelee työn ohessa VoiceWell-puremalihashoitokoulutuksessa ja käy oppimassa lisää pilateksesta. Hänellä on omien sanojen mukaan juuri nyt melko vähän opintoja meneillään.

– Jollekin tämä voisi olla paljon, mutta minulle tämä on hetki, jolloin opintoja on käynnissä aika vähän.

Backmanilla ei ollut aiemmin riittävästi vapaa-aikaa, mutta nyt sitäkin on kuulemma sopivasti, koska hän mahduttaa kalenteriinsa enää vain hyvin tarkkaan harkitut koulutukset. Hän kertoo lähinnä vain syventävänsä joa aloittamiaan koulutuksia.

– Joistain suuremmista ja enemmän aikaa vievistä opinnoista olen joutunut kieltäytymään tai siirtämään ne jonnekin tulevaisuuteen, koska en ole saanut kouluttajilta tarpeeksi ajoissa tarkkoja päivämääriä.

Riikka Backman kehottaa kaikkia muitakin uuden oppimisesta innostuneita tarttumaan rohkeasti mahdollisuuteen. Eikä ikä ole todellakaan minkäänlainen este tai tekosyy.

– Kun aloitin kouluttautumisen terveysliikunnan alalle, ajattelin, että minkähän ikäisiä opiskelukaverini mahtavat olla, kun en itse ollut enää mikään parikymppinen, mutta en todellakaan ollut siellä edes vanhimmasta päästä, Backman naurahtaa.

Kommentoi

Palvelut