Turkulaissovellus vie murhapaikoille ja outojen ilmiöiden maailmaan

Teemu (vas.) ja Sami Saarenpää ovat kehittäneet rikosmatkailusovellus ForenSeekin. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Turkulaisveljeket Sami, 45, ja Teemu Saarenpää, 35, ovat kehitelleet matkailusovelluksen, joka vie käyttäjät rikosten ja outojen ilmiöiden maailmaan: murhien tapahtumapaikoille ja kadonneiden jäljille.

– Pohjana sovellukselle toimi Teemun luoma Mysteries, Crimes, Curiosities -tili Instagramissa. Siellä on esitelty ratkaistuja ja ratkaisemattomia murhia. Nyt sovelluksen avulla käyttäjät voivat käydä esimerkiksi murhapaikoilla, Sami kertoo.

Insta-tili on nyt muutettu sovelluksen mukaisesti ForenSeek-nimiseksi Tilillä on jo yli 100 000 seuraajaa, ja viikoittain tavoitetaan yli miljoona käyttäjää. Veljeksillä onkin luja usko sovelluksen kaupalliseen läpilyöntiin.

– Haluamme maailman parhaaksi rikosmatkailusovellukseksi, Sami tiivistää.

Sovelluksesta tulee tietysti mieleen koodarit, mutta miehillä ei ole it-taustaa. Teemu kertoo olevansa yliopistotaustainen perushumanisti. Häntä ovat kiehtoneet rikokset pikkupojasta asti. Sami puolestaan on tehnyt koko ikänsä myyntihommia.

Työnjako onkin sellainen, että Teemu luo sisältöä ja Sami hoitaa kaupallista puolta. ForenSeekin ensimmäinen versio ilmestyi vappuna. Mukana on kotimaan tuttuja rikospaikkoja, kuten Bodomia, mutta sen avulla pääsee myös vaikkapa Viiltäjä-Jackin jäljille Lontooseen.

Turusta on sovelluksessa aivan oma rikospaikkakierroksensa, jonka kiertää 45 minuutissa.

ForenSeekistä on tulossa lähiaikoina kakkosversio, joka kasvattaa kohdevalikoimaa. Sitä varten toteutetaan myös joukkorahoituskampanja. Tähän asti sovelluksen kehittämistä on rahoitettu omasta pussista ja Business Finlandin tuella.

Suunta veljeksillä on joka tapauksessa maailmalla, sillä Suomessa markkinat ovat hyvin pienet.

Veljesten mukaan Suomessa ei myöskään uskalleta lähteä markkinoimaan maan pimeämpiä puolia. Kun Keski-Euroopasta löytyy esimerkiksi kidutusmuseoita, Suomessa ollaan arempia.

– Kaikki historia on enemmän tai vähemmän veristä, ja pitää osata käsitellä myös kipukohtia. Ihmisiä kiinnostaa elämän arvaamattomuus ja myös väkivalta. Maailma ei ole sitä, miltä se näyttää, Teemu muistuttaa.

Tarjontaa true crime -osastolla maailmalla riittää, mutta ForenSeek haluaa kilpailla laadulla.

– Sovelluksessa on kahdenlaista sisältöä. Osan voi lukea vaikka sohvalla maaten, osa taas opastaa paikan päälle, Sami tiivistää.

Paitsi unohtumattomia matkakokemuksia toivovat veljekset, että sovellus tarjoaa lopulta mahdolllisuuksia myös uusia vihjeiden löytämiseen ratkaisemattomiin tapauksiin.

ForenSeek-sovellus on ladattavissa osoitteesta forenseekapp.com

Aiheeseen liittyvää

  1. Matkailutrendit suosivat Turkua – "Turku pystyy olemaan sekoitus urbaania elämää ja luonnonläheisyyttä" 16.8.2019 15:00
  2. Uusi mobiilisovellus avaa historiallisen Suurtorin miljöötä 6.5.2019 20:20
  3. Hätäkeskusnauhat paljastavat Turun terrori-iskun rajuuden 29.5.2019 20:30

Kommentoi

Palvelut