Ulkoministeri Haavisto: ”Täytyy nostaa hattua Jussi Niinistölle”

Oikeustieteilijät ovat kummeksuneet, ettei ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ole aiemmin vienyt kysymystä hallituksen yleisistunnon päätettäväksi Päivi Tuovinen

toimitus

Verkkouutisten haastattelema ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kiittelee entistä puolustusministeri Jussi Niinistöä (sin.) Ruotsi-yhteistyön vahvistamisesta. Haaviston mukaan Suomen ulkopolitiikan perusteet eivät ole uuden hallituksen myötä muuttuneet, mutta painopisteet on valittu eri tavalla.

– Teemme ihmisoikeusperusteista ulkopolitiikkaa, jolla vahvistetaan Suomen kansainvälistä asemaa ja turvataan alueellinen koskemattomuus, Haavisto kertoo Verkkouutisten haastattelussa.

Haavisto haluaa antaa tunnustuksen edellisen hallituksen puolustusministerille kansainvälisen yhteistyön hyväksi tehdystä työstä.

– En olisi runsaat neljä vuotta sitten mitenkään voinut arvata, että Jussi Niinistö olisi se puolustusministeri, joka rakentaisi ruotsalaisen virkaveljensä kanssa pitkälle menevää puolustus- ja turvallisuusyhteistyötä. Hän ei ehkä ole niin kovin paljon julkisia tunnustuksia muista syistä saanut, mutta tästä asiasta täytyy hänelle nostaa hattua, sanoo Haavisto.

Verkkouutisten artikkeli on täällä.

Kommentoi

Palvelut