Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Revontulien ihaileminen voi olla viikonloppuna mahdollista koko maassa – saattavat näkyä joko lauantaina tai sunnuntaina

Revontulien näkymiseen on hyvä mahdollisuus lauantai-illasta alkaen ehkä jopa koko Suomessa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Tuolloin maapallolle saapuu Auringon koronan aukosta nopea aurinkotuulen virtaus. Sen nopeuden odotetaan ylittävän 700 kilometriä sekunnissa, mikä aiheuttaa hyvin todennäköisesti heikon magneettisen myrskyn (G1 / Kp 5). Kohtalainen magneettinen myrsky (G2 / Kp 6) on myös mahdollinen.

Mikäli magneettinen myrsky tapahtuu keskiyön tienoilla Suomen paikallista aikaa, revontulia esiintyy laajalti, Ilmatieteen laitos kertoo avaruussääsivuillaan.

Aktiivisuuden alkuaika tosin on vielä epävarmaa. Revontulia voi nähdä joko lauantai-iltana tai vasta sunnuntaina. Lauantaihin asti avaruussää on rauhallinen.

Komeimmat revontulet nähdään todennäköisimmin heti ensimmäisenä yönä aukkotuulen saavuttua, mutta jälkinäytöksiä voi tulla vielä parina seuraavana yönä, Ilmatieteen laitos kertoo sivuillaan.