Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 3 miljoonan asiakkaan S-pankki säilyttää tunnuslukutaulukot – "Osa asiakkaista on ollut huolissaan"

S-Pankin asiakkaat voivat jatkossakin halutessaan käyttää tunnuslukutaulukoita.

Pankki kertoo, että se säilyttää perinteiset taulukot myös sen jälkeen, kun uusi maksupalvelulaki tulee voimaan syyskuussa.

Lisävahvistukseksi taulukon rinnalle tulee perinteinen tekstiviesti. Asiakkaan ei tällöin tarvitse omistaa älypuhelinta.

Tekstiviestivahvistus otetaan käyttöön viimeistään keväällä 2020.

S-pankki on asiakasmäärällä mitattuna Suomen suurin pankki yli kolmella miljoonalla asiakkaalla.

Älypuhelimen käyttö on edelleen osalle suomalaisia vierasta. Etelä-Suomen Median lehdet kertoivat alkuviikosta verkossa, että osa keski-ikäisistä suomalaisista voi jopa irtisanoutua työstä, jossa älypuhelinta tarvitaan.

– Jotkut kertovat asentajista, jotka irtisanoutuvat sen sijaan, että ottaisivat käyttöön älypuhelimen, Feeniks-hankkeen hankepäällikkö Miikka Vuorinen sanoi.

Feeniks-hanke tukee ihmisiä, jotka kokevat uuden teknologian hankalana.

S-Pankin digitaalisesta kehityksestä vastaava johtaja Carl-Edvard Holmberg sanoo tiedotteessa, että tunnuslukutaulukon tulevaisuus on aiheuttanut huolta osassa pankin asiakkaita.

Selvä enemmistö S-pankin asiakkaista kuitenkin on tottuneita mobiilikäyttäjiä.

Jo lähes 90 prosenttia kaikista S-Pankin asiakkaiden kirjautumisista tehdään S-mobiilin tunnistamisella, joka toimii tunnusluvulla tai sormenjäljellä.

S-pankin tunnuslukutaulukolla voi kirjautua myös esimerkiksi Kelan tai Verohallinnon palveluihin.

Tunnuslukutaulukoiden käyttö on herättänyt paljon keskustelua ja hämmennystä.

Kela ehätti viime viikolla tiedottaa virheellisesti, että tunnuslukutaulukot käytännössä poistuisivat tunnistautumisen menetelmänä.

Tämän viikon maanantaina Kela korjasi asiaa niin, että tunnuslukutaulukot ovat yhä toimiva menetelmä viranomaisten palveluihin tunnistautumisessa. Niiden käyttö pitää kuitenkin varmistaa omasta pankista.

S-pankin ohella myös OP-pankki on kertonut, että tunnuslukutaulukot pysyvät tunnistautumismenetelmänä syyskuun jälkeenkin.

Osa pankeista, esimerkiksi Nordea ja Danske, on ottanut käyttöön myös erillisen tunnuslukulaiteen.