Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää eläkeläisiä keikkatöihin – Onnexi Oy värvää Turustakin aktiivisia eläkeläisiä monenmoisiin työtehtäviin

Ulla-Maija Soinisen yhdessä yhtiökumppaninsa Petri Hassisen kanssa viime vuoden lopulla toimintansa aloittanut Onnexi Oy haluaa vastuullisena työnantajana toimien yhdistää aktiiviset eläkeläiset, jotka ovat yhä innostuneita keikkatyyppisestä työnteosta, sekä työpalveluja tarvitsevat yksityishenkilöt ja yritykset.

Työntekijä esittelee palvelussa itsensä ja työkokemuksensa omin sanoin, haluamansa työtehtävät sekä vapaana olevat ajat. Näin asiakas voi valita sopivan työntekijän heti haluamaansa tehtävään.

Onnexin työntekijöissä on pitkäaikaista osaamista lähes mihin tahansa työtehtävään. Palveluihin kuuluvat tällä hetkellä erilaiset kodinhoitotyöt, vanhukset, lapsiperheet, remonttihommat, pihatyöt ja mökkitalkkarityöt. Yritysten eri osaamistarpeita, kuten hoivakoteja, palvellaan ”yhdeltä luukulta”.

– Meillä on ammattilaisia rakennusalalta, ammattihoitajia, laitoshuoltajia, ammattilaisia siistijäpuolelta, kokkeja, keittäjiä, akateemisen taustan ihmisiä sekä paljon entisiä yrittäjiä, Soininen luettelee vain osan yrityksen listoilla olevista osaajista.

Onnexin Turun aluevastaava on Marja-Leena Ollikainen, joka teki pitkän uran yrittäjänä Turussa. Kun ympäripyöreitä päiviä tekemään tottunut Ollikainen jäi eläkkeelle, hän totesi, että voi nyt ottaa rauhallisemmin, mutta jo kolmen kuukauden kuluttua veri veti työskentelemään.

– Nyt saan harrastusten lisäksi täytettyä tyhjää aikaani tekemällä mielekästä työtä, saan siitä myös korvauksen ja voin valita työaikani. Olen tottunut tekemään parhaani ja teen sen myös tässä, hän kertoo.

Idea Onnexin perustamisesta lähti Ulla-Maija Soinisen omasta tarpeesta, joka lienee melko tyypillinen. Hänen isänsä menehtyi kolme vuotta sitten ja äiti jäi yksin asumaan isoa kiinteistöä pohjoiseen, kauas kaikista lapsistaan. Kukaan ei siis päässyt auttamaan arjen askareissa kuten ruohonleikkuussa ja lumenluonnissa.

– Apua oli vaikea löytää ja sama ongelma näyttää olevan eri puolilla Suomea. Huomasin, että tarve erilaisten arjen töiden tekijöille on suuri ja eläkeläisissä taas on tekijöinä valtava potentiaali.

Onnexi aloitti Hämeenlinnan seudulta, mutta on sittemmin laajentunut. Viime viikolla Soininen haastatteli mahdollisia työntekijöitä Turussa. Tavoitteena on valtakunnallisuus.

– Tavoitteena on ”tavallisen ihmisen hintainen” palvelu. Kun toimisto kulkee repussa, ei sijoiteta seiniin eikä päälliköihin. Pystytään palvelemaan edullisemmin, Ulla-Maija Soininen toteaa.