Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polkupyörät sikin sokin – Kupittaan aseman liepeillä ei ole tarpeeksi pyöräparkkeja, mutta suunnitelma tilanteen parantamisesta valmistuu pian

Kupittaan aseman pyöräpysäköintitilanne ihmetyttää sekä pyöräiljöitä että kävelijöitä. Tykistösillan kaiteessa on jatkuvasti kiinni kymmeniä fillareita. Keskiviikkona kello 13 niitä oli sillalla 25 ja sähköpotkulautoja oli kymmenen. Sillan päässä oli pieneen tilaan tungettuna toiset 25 pyörää.

Miksi alueella ei ole polkupyöräparkkia?

– Alueella on suuri työmaa. Intelligate 3 -rakennus eli Original Sokos Hotel Kupittaa valmistuu pian, mutta tällä hetkellä Turun kaupungilla ei ole aseman vieressä lainkaan katualuetta. Kaupunki pohtii parhaillaan Kupittaan sekä päärautatieaseman polkupyöräpysäköintien järjestelyjä tulevaisuudessa, liikennesuunnitteluinsinööri Maija Norava Turun kaupungilta kertoo.

Kupittaan Kolmion alueella kiinteistöt omistaa Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio. VR on kiinteistöyhtiössä pienosakkaana ja hallitsee kiinteistöyhtiön kautta tonttia numero 3, jossa on autojen pysäköintialue. Alue on tällä hetkellä hotellirakennushankkeen käytössä.

Kiinteistöjen kehitysjohtaja Teemu Hyvönen VR:ltä kertoo, että Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmiossa on aloitettu suunnittelu koskien polkupyöräpysäköinnin järjestämistä sen omistamilla kiinteistöillä kokonaisuutena.

Yhtiö tekee lopulliset ratkaisut yhteistyössä Turun kaupungin ja muun muassa Väylä-viraston kanssa. Valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta vastaavalla Väylällä on Hyvösen mukaan intressejä erityisesti rautatieliikennettä palvelevaan liityntäpysäköintiin.

– Tarkoituksena on saada syksyn aikana suunnitelmat tehtyä. En siten vielä osaa tarkemmin sanoa pyöräpysäköinnin täsmällistä sijaintia tai toteutusaikataulua Kupittaan asemalla.

– Jos paikkoja päädytään sijoittamaan VR:n hallinnoimalle tontille 3 eli aseman puoleiseen päätyyn, niitä ei tietysti voida rakentaa ennen kuin alue vapautuu riittävässä määrin työmaan tieltä, Teemu Hyvönen sanoo.

Pyörät ovat melko hallitsemattomasti parkissa myös Turun päärautatieasemalla. Sinnekin on suunnitteilla pysäköintipaikan uudistaminen mahdollisesti kaaripyörätelineillä, kertoo Maija Norava.