Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruissaloon uusi pysäköintialue – parkkitilaa 240 autolle

Ruissalon telakka-aluetta ja Ruissalon alkupäätä pitkään vaivannut pula pysäköintipaikoista ratkesi, kun Turun Satama järjesti osan varastoalueistaan autojen pysäköintiin. Samalla pysäköintialueen valvonta siirtyi Satamalta Turun kaupunkiympäristötoimialalle. Alue on pysäköintikäytössä toistaiseksi.

Ruissalonsillan läheisyydessä sijaitseva uusi pysäköintialue palvelee sekä Ruissalon telakka-alueella asioivia että saaressa ulkoilevia. Parkkipaikoille kulku tapahtuu Tuontikadun ja Konttikadun liittymän kautta. Alueella liikkuu sataman ja vapaavaraston tavaraliikennettä, joten pysäköintialueelle kuljettaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja käyttää merkittyjä kulkureittejä.

Uutta parkkitilaa on yhteensä yli 7000 neliömetriä ja parkkipaikkoja on mitoitettu 240 autolle.

Maksuttomalla pysäköintialueella on käytössä kahdeksan tunnin pysäköintirajoitus kiekon kanssa. Rajoituksella halutaan varmistaa, että parkkipaikkoja käytetään saarella asioivien tarpeisiin eikä pitkäaikaiseen pysäköintiin.