Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilkka: Eläinten huonosta kohtelusta yli 3 000 ilmoitusta vuodessa – hyvin harva saa pysyvän eläintenpitokiellon

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto saa vuodessa yli 3 000 ilmoitusta eläinten huonosta kohtelusta. Huono kohtelu johtaa kuitenkin huomattavasti harvemmin toimenpiteisiin.

Oikeusrekisterikeskuksen tilastojen mukaan vuodesta 2012 alkaen eläinsuojelurikoksista on annettu 1 104 tuomiota , kertoo sanomalehti Ilkka.

Tuomiot ovat johtaneet 268 uuteen eläintenpitokieltoon, joista vain 16 tapauksessa kielto on määrätty pysyväksi. Osa kielloista koskee vain osaa eläinlajeista, ei kaikkia.

Oikeusrekisterikeskuksen tilastoihin ei kirjata varsinaisia rikoksia lievempiä eläinsuojelurikkomuksia. Lisäksi tilasto ei kerro niistä eläinsuojelurikoksista, joista on rangaistu sakottamalla ilman tuomioistuimen käsittelyä.

Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Lena Andersson kommentoi Ilkan haastattelussa, että pysyvä kielto on hyvin ankara seuraamus, joten siinä käytetty harkinta on perusteltua.