Tilaelementin viivästyminen ajoi Turun kaupungin hätäratkaisuun – turkulaiset vanhemmat huolissaan homeesta

Huhkolan, Lausteen ja Vaalan vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Maarit Ranta (vas) ja rahastonhoitaja Sanja Sadwinski (oik) ovat huolissaan, onko Ruiskatu 8:n kiinteistö sopiva väistötilaksi. Ville Mäkilä

Ville Mäkilä

Lausteen koulun oppilaiden vanhemmat ovat huolissaan siitä, onko hätäratkaisuna väistötiloiksi osoitettu Ruiskatu 8:n kiinteistö sopiva väistötilaksi.

– Vähän mietityttää, miksi oppilaat ohjataan epäpuhtaista tiloista epäpuhtaisiin tiloihin, Huhkolan, Lausteen ja Vaalan vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Maarit Ranta sanoo.

– Onko tämä ihan oikeasti se viimeinen vaihtoehto? Eikö ole mitään muuta vaihtoehtoa? vanhempainyhdistyksen rahastonhoitaja Sanja Sadwinski kysyy.

Rannan lapset aloittavat syksyllä Lausteen koulun väistötiloissa 2. ja 5. luokalla. Sadwinskin poika aloittaa 6. luokan.

Turun kaupunki tiedotti viime viikolla, että Lausteen koulun väistötilaratkaisuksi kilpailutettu tilaelementti myöhästyi elementtitoimittajan toimitusvaikeuksien vuoksi.

Sen takia oppilaat siirretään Ruiskadun väistötiloihin syyskuun alkuun saakka. Kaupunki on luvannut järjestää Lausteen koulun oppilaille bussikuljetuksen Ruiskadulle.

– Väistötilojen toimittaja ei ollut tehtäviensä tasalla eikä edennyt aikataulussa. He rikkoivat tehtyä sopimusta, sillä heidän kanssa oltiin sovittu, että tilat olisi saatu jo viime viikolla käyttökuntoon, Turun sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen kommentoi.

Ruiskatu 8:n kiinteistö on tällä hetkellä tyhjillään odottamassa syyskuun lopussa alkavia muutostöitä.

Muutostyöt tehdään siksi, että kiinteistö saadaan soveltuviksi Sirkkalan koulun ja Turun ammatti-instituutin väistötiloiksi vuosiksi 2020–2022.

Kohteeseen toteutetaan sellaiset tekniset korjaus- ja muutostyöt, joilla kiinteistöä voidaan terveellisesti ja turvallisesti käyttää jatkossa.

Lisäksi toteutetaan sellaiset toiminnalliset muutostyöt, jotka ovat välttämättömiä toiminnan järjestämisen kannalta.

Turun kaupungin näkemyksen mukaan Ruiskatu 8:n kiinteistö soveltuu hyvin väistötiloiksi.

– On se kohtalaisen hyvä väistötila, kun siellä on vuosikaudet opiskellut ja jatkossakin opiskelee 600 ammattikoululaista eikä heidän osalta suurempia ongelmia ole ollut, Jalonen vastaa.

Kiinteistön Uudenmaantien puoleisessa osassa toimii Turun ammatti-instituutin Uudenmaantien koulutalo. Väistötilat sijaitsevat Ruiskadun puoleisessa osassa.

Jalosen mukaan kaupunki osoitti Ruiskatu 8:n kiinteistön Lausteen koulun tilapäisiksi väistötiloiksi siksi, että kaupungilla ei ole osoittaa muita sopivia väistötiloja.

– Ei ole muita väistötiloja kuin Ruiskadun tilat.

Vanhemmat toivovat, että Ruiskadun kiinteistö toimii hätäratkaisuna mahdollisimman lyhyen ajan.

– Kuitenkin on kyse lasten ja aikuisten terveydestä. Se on riski kaikille, Ranta sanoo.

Tämänhetkisen tiedon mukaan parakkikoulu saadaan kokonaisuudessaan käyttöön 2. syyskuuta.

– Kaiken kaikkiaan kyse on ehkä 10-13 koulupäivästä mitä Ruiskadulla tullaan käymään, Timo Jalonen vastaa.

Lähes tuhat oppilasta väistötiloissa

Noin 850 turkulaista koululaista käy syksyllä koulua väistötiloissa. Määrä on hieman alle neljä prosenttia kaikista oppilaista, joita on noin 22 500.

Puolalan koulussa väistötiloissa työskentelee 600 oppilasta. Vuosiluokat 3–6 käyttävät Puolalan koulun peruskorjauksen ajan väistötilana Sepänkatu 2:n koulurakennusta.

Peruskorjaus alkoi kesäkuussa 2018 ja jatkuu kesäkuuhun 2020.

Wäinö Aaltosen koulussa väistötiloissa on 100 oppilasta. Wäinö Aaltosen koulun Ylikylä-rakennuksesta luovuttiin 1.4.2017 sisäilmaepäilyjen takia.

Lausteen koulussa siirtyy väistötiloihin 214 oppilasta. Lausteen koulun liikuntasali suljettiin 21.1.2019 sisäilmaongelmien vuoksi. Lausteen koulu pitää korjata tai sen tilalle rakentaa uusi koulu.

Muokattu 14.8.2019 kello 15.02: Lausteen koulussa väistötiloihin siirtyy 214 eikä 150 oppilasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää