Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eriskummallinen vaiva Espoossa: Uimahallin uikkareiden varastamisesta tuli massailmiö – "Vaikka uimahousujen takapuolessa lukee isoilla uimahalli, se ei varkauksia estä"

Leppävaaran maauimalassa ei enää vuokrata miesten uimahousuja. Vuokrattavat uimahousut ovat lähteneet vuokraajien matkaan eikä uusia aiota enää hankkia. Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsiväylä.

Myös naisten vuokrattavien uimapukujen valikoima alkaa olla lopussa.

– Olemme päättäneet lopettaa uimahousujen ja uimapukujen vuokraamisen ja alamme myydä uima-asuja omakustannushintaan, uimahallipäällikkö Ari Jaakkola kertoo.

Vuokrattavia uimahousuja on ollut 120 cm:stä XL-kokoihin. Uusia uimahousuja ei ole uimahalleihin hankittu enää kahteen vuoteen.

Leppävaarassa uimahousuja on vuokrattu muutaman kymmenen kertaa kuukaudessa. Uimahousujen päätyminen varkaiden matkaan on Jaakkolan mukaan ollut "enemmän ja vähemmän" ongelma koko ajan.

– Selvitämme parhaillaan, mistä uima-asuja saa kaikkein halvimmalla. Myyntihinta tulee jäämään alle 10 euron.

Uimahousuja on vuokrattu 3 eurolla.

– Vaikka uimahousujen takapuolessa lukee isoilla kirjaimilla "uimahalli", se ei ole varkauksia estänyt. Päinvastoin tällaiset uimahousut tuntuvat olevan rannoilla statusta, Jaakkola hymähtää.

Espoonlahden uimahallissa vuokrattavia uimahousuja on vielä, mutta sielläkin aiotaan siirtyä myyntiin.

Keski-Espoon uimahallin toiminnasta vastaa yksityinen taho ja Jaakkolan tietojen mukaan siellä ei ole koskaan vuokrattavia uima-asuja ollutkaan.

Myös naiset jättävät vuokraamansa uimapuvun usein palauttamatta. Suosituimmat koot ovat jo loppuneet. Jatkossa myös naiset voivat ostaa uimapuvun uimahallista.

Myytäviin uima-asuihin aiotaan siirtyä syksyn aikana.

Leppävaaran maauimalassa ja Espoon uimahalleissa vuokrataan pyyhkeitä 3 eurolla ja vuokrausta aiotaan jatkaa.

Pyyhkeet ovat palautuneet uimahousuja paremmin, mutta Ari Jaakkola ei tiedä, miksi näin on.