Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkulainen tarkkaili katumuotia muotisuunnittelija Kisu Korsin kanssa – näillä vinkeillä turkulaisista saisi vieläkin tyylikkäämpiä

Turkulaiset ovat kesälläkin varovaisia ja käytännönläheisiä pukeutujia.

Tämä kävi ilmi, kun kaupunkilehti Turkulainen lähti tarkkailemaan turkulaisten kesämuotia muotisuunnittelija Kisu Korsin kanssa.

– Suomalaiset kyllä heräävät kesällä eloon mutta varovaisesti verrattuna ulkomaalaisiin. Meillä ei ole samanlaista väri-ilottelua, Korsi toteaa heti aluksi.

Aurajoen rannalla toistuvat tutut värit: musta, harmaa, tummansininen, beige, denim ja valkoiset eri sävyt. Merimiestyylisiä vaakaraitoja näkyy jonkin verran.

– Vaikka valmisvaateteollisuudessa on ollut keväästä alkaen paljon kirkkaita värejä, etenkin kirkkaan keltaista, kirkkaasti pukeutuneita ihmisiä ei näy kovin paljon, Korsi huomauttaa.

– Se ei ole yllättävää, kun ollaan Suomessa. Moni saattaa tulla minunkin liikkeeseeni asusteostoksille jonkin kirkkaan värin innostamana mutta päätyy sitten lopulta siihen järkivalintaan eli mustaan tai beigeen.

Ammattilaiselle tulee mieleen pari vinkkiä Turun katumuotia seuratessaan.

– Musta on aika kova varsinkin vaalealle iholle. Sen sijaan voisi kokeilla tummansinistä. Se ajaa tavallaan saman tehtävän kuin musta.

– Jos ei halua pukeutua kirkkaasti, asusteissakin voi revitellä. Voi vaikka valita keltaiset kengät tai värikkäät aurinkolasien pokat. Niillä saa piristystä omaan lookiin.

Korsi mainitsee esimerkkinä vihreän laukkunsa. Muotisuunnittelija on pukeutunut muuten mustaan, mutta hänellä on pirteä vihreä laukku.

– En osaisi pukeutua vihreään asuun, mutta kun on vihreä laukku, tulee sellainen olo, että on jotain uutta ja kesäistä. Näin voi hypätä jonkin trendin mukaan ilman, että uusii koko garderoobin.

Korsi kannustaa turkulaisia pukeutumaan nykyistä persoonallisemmin.

– Itse ajattelen sillä tavalla, että kun elämä koostuu suurimmalta osaltaan arjesta, niin voihan senkin viettää kivoissa vaatteista, koska pukeutuminen luo itselle hyvää oloa ja energiaa. Enkä tarkoita mitään koreilua vaan sitä, että valitsee persoonallisempia vaatteita. Silloin on itselläkin hyvä ja itsevarma olo.

– Itse haluaisin nähdä enemmän omintakeisuutta ja rohkeaa heittäytymistä. Pukeutuminen on myös hauskaa. Ei se ole niin vakavaa. Se vaatii tietysti hyvää itsetuntoa.

Turkulaisten väitetään pukeutuvan muita suomalaisia paremmin. Kisu Korsi on saanut väitteelle vahvistusta helsinkiläisiltä ystäviltään.

– Minulla on helsinkiläisiä ystäviä, jotka ovat tekemisissä muodin ja estetiikan kanssa. Kun he tulevat Turkuun, he sanovat, että heidän pitää skarpata pukeutumisessa, koska Turussa pukeudutaan fiinimmin. Eräänkin ystäväni mukaan eron näkee selvästi, Korsi kertoo.