Turkulainen tarkkaili katumuotia muotisuunnittelija Kisu Korsin kanssa – näillä vinkeillä turkulaisista saisi vieläkin tyylikkäämpiä

Kisu Korsi pukeutuu itse mustaan. – Kun olen kaiket päivät tekemisissä värien kanssa, saan sen annoksen täyteen, hän sanoo. Vihreä laukku tuo asukokonaisuuteen kesäistä pirteyttä. Janne Koivisto

Janne Koivisto

Turkulaiset ovat kesälläkin varovaisia ja käytännönläheisiä pukeutujia.

Tämä kävi ilmi, kun kaupunkilehti Turkulainen lähti tarkkailemaan turkulaisten kesämuotia muotisuunnittelija Kisu Korsin kanssa.

– Suomalaiset kyllä heräävät kesällä eloon mutta varovaisesti verrattuna ulkomaalaisiin. Meillä ei ole samanlaista väri-ilottelua, Korsi toteaa heti aluksi.

Aurajoen rannalla toistuvat tutut värit: musta, harmaa, tummansininen, beige, denim ja valkoiset eri sävyt. Merimiestyylisiä vaakaraitoja näkyy jonkin verran.

– Vaikka valmisvaateteollisuudessa on ollut keväästä alkaen paljon kirkkaita värejä, etenkin kirkkaan keltaista, kirkkaasti pukeutuneita ihmisiä ei näy kovin paljon, Korsi huomauttaa.

– Se ei ole yllättävää, kun ollaan Suomessa. Moni saattaa tulla minunkin liikkeeseeni asusteostoksille jonkin kirkkaan värin innostamana mutta päätyy sitten lopulta siihen järkivalintaan eli mustaan tai beigeen.

Ammattilaiselle tulee mieleen pari vinkkiä Turun katumuotia seuratessaan.

– Musta on aika kova varsinkin vaalealle iholle. Sen sijaan voisi kokeilla tummansinistä. Se ajaa tavallaan saman tehtävän kuin musta.

– Jos ei halua pukeutua kirkkaasti, asusteissakin voi revitellä. Voi vaikka valita keltaiset kengät tai värikkäät aurinkolasien pokat. Niillä saa piristystä omaan lookiin.

Korsi mainitsee esimerkkinä vihreän laukkunsa. Muotisuunnittelija on pukeutunut muuten mustaan, mutta hänellä on pirteä vihreä laukku.

– En osaisi pukeutua vihreään asuun, mutta kun on vihreä laukku, tulee sellainen olo, että on jotain uutta ja kesäistä. Näin voi hypätä jonkin trendin mukaan ilman, että uusii koko garderoobin.

Korsi kannustaa turkulaisia pukeutumaan nykyistä persoonallisemmin.

– Itse ajattelen sillä tavalla, että kun elämä koostuu suurimmalta osaltaan arjesta, niin voihan senkin viettää kivoissa vaatteista, koska pukeutuminen luo itselle hyvää oloa ja energiaa. Enkä tarkoita mitään koreilua vaan sitä, että valitsee persoonallisempia vaatteita. Silloin on itselläkin hyvä ja itsevarma olo.

– Itse haluaisin nähdä enemmän omintakeisuutta ja rohkeaa heittäytymistä. Pukeutuminen on myös hauskaa. Ei se ole niin vakavaa. Se vaatii tietysti hyvää itsetuntoa.

Turkulaisten väitetään pukeutuvan muita suomalaisia paremmin. Kisu Korsi on saanut väitteelle vahvistusta helsinkiläisiltä ystäviltään.

– Minulla on helsinkiläisiä ystäviä, jotka ovat tekemisissä muodin ja estetiikan kanssa. Kun he tulevat Turkuun, he sanovat, että heidän pitää skarpata pukeutumisessa, koska Turussa pukeudutaan fiinimmin. Eräänkin ystäväni mukaan eron näkee selvästi, Korsi kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää