Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko sinäkin koiralle saunaoluen – muista tämä rajoitus

Olisiko koiralle olutpullo vai tölkki parempi? Hyvinkääläisen lemmikkieläintarvikeliike Salamanterin tiskillä riittää pohdittavaa. Olutta, rosé-viiniä ja kenties salamipötkö oheen. Kuulostaako epäterveelliseltä?

Ei hätää, koirien oluissa ei ole lainkaan prosentteja. Eivätkä ne maistu oluille, vaan itse asiassa lihalle, ja viini lähinnä marjoille ja vaikuttavat tuoteselosteiden perusteella suorastaan terveellisiltä.

Mutta miksi näitä ostetaan?

– Kyllä näitä lemmikeille näin kesäaikaan on ostettu usein niin, että kun lähdetään vaikkapa mökille, niin viedään tuliaisiksi isäntäväen koiralle oma olut – tai omalle koiralle mukaan saunaolut, kerrotaan Salamanterista.

Itse asiassa koiraolut voi olla kuumana kesäpäivänä jopa hyödyllinen sellaiselle koiralle, jolle ei muuten vaikkapa vesi maistu tarpeeksi. Tosin Snufflessakin on rajoitus: yksi pullo päivässä. Liikaa on liikaa, koirallakin.

Hyvinkään lemmieläinkaupoista koirille ostetaan sesonkituotteita siinä missä ihmisillekin. Jouluna lahjoja leluja paketteihin, kesällä kesätekemistä, -syömistä ja -juomista.

Hyvinkään Mustista ja Mirristä ei löydy oluthyllyä, mutta kylmätiskissä on kattava valikoima koirien jäätelöitä. Hugo & Celine -koiranjäätelösarja on otettu kaupan mukaan riemulla vastaan.

Vanilja, mango-meloni tai suklaahippu eivät ole koirien jäätelöiden hittimakuja, vaan lohi, hirvi ja maksa. Mustin ja Mirrin jäätelöt ovat olleet sen verran suosittuja, että liikeketju avaa tällä viikolla kesäksi koirien oman jäätelökioskin Hankoon.

Kaikenlainen viilennystä tuovat tuotteet ovat kesäisin myös suosittuja lemmikkieläinkaupoissa.

– Meillä hittituotteita ovat kaikenlaiset viilennystä tuovat jutut, Mustista ja Mirristä kerrotaan.

Koirien omat paljut eli muoviset vesialtaat myydään yleensä loppuun nopeasti. Myös erilaiset vesilelut, juomapullot ja -astiat ovat erittäin suosittuja kesäostoksia lemmikkieläinkaupoista.

Niin Mustissa ja Mirrissä kuin Salamanterissa on monta hyllyllistä erilaisia viilennettäviä vesi- ja puruleluja hellepäivien leikkeihin.

– Ja tänä kesänä, niin kuin viimekin, meidän viilennettävät alustat lemmikeille ovat olleet todellinen hittituote, kerrotaan Salamanterista.