Kansallismielisten liittouma järjestää jälleen kokoontumisen Turussa

Poliisi partioi Turun kauppatorilla. Janne Koivisto / arkisto

Janne Koivisto

Kansallismielisten liittouma kertoo järjestävänsä Turussa kokoontumisen Turun terrori-iskun vuosipäivänä.

– Kokoonnumme Turkuun sunnuntaina 18.8.2019 klo 12.00 kunnioittaen Turun uhrien lisäksi terrori-iskujen uhreja kaikkialla Euroopassa, Terhi Kiemungin lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Kiemunki on pirkanmaalainen poliitikko, joka tuomittiin joulukuussa 2016 kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hänet erotettiin perussuomalaisista helmikuussa 2017.

Kokoontumisen ohjelmaan kuuluu hiljainen kulkue, jonka jälkeen Aurajokeen lasketaan kukat. Ennen kukkien laskua on muistopuhe, jonka pitäjä julkaistaan myöhemmin.

Kulkueen lähtöpaikka ja kulkueen reitti julkaistaan tiedotteen mukaan lähempänä tapahtumaa.

– Edellytämme kulkueeseen ja kukkien laskuun osallistujilta hyvää ja kunnioittavaa käyttäytymistä ja siistiä pukeutumista. Tilaisuus on poliittisesti sitoutumaton ja päihteetön, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen alussa kritisoidaan muun muassa valtiovaltaa ja uutta hallitusta.

– Suomen valtiovalta ei ole tehnyt yhtään mitään ehkäistäkseen vastaavien tekojen toteuttamisen. Sen sijaan suomalaisten tavallisten ihmisten kirjoitetut tai lausutut tunteet tuomitaan vihapuheena ja rasismina.

– Sen lisäksi, että edellinen hallitus sitoi Suomen GCM-sopimuksella avoimien rajojen politiikkaan, uusi hallitus aikoo avustaa Isis-taistelijoiden perheitä saapumaan Suomeen.

Kommentoi

Palvelut