Mitä Turussa voi tehdä juhannuksena? – Turkulainen kokosi kaupunkijuhannuksen menovinkit

Vepsän saarella poltetaan juhannuskokko. Janne Koivisto

Ville Mäkilä

Juhannus on perinteisesti mielletty juhlaksi, jota lähdetään viettämään mökille ja kaupungit autioituvat. Turussa näin ei kuitenkaan ole. Kaupunkilehti Turkulainen kokosi yhteen Turun kaupunkijuhannuksen menovinkit.

Kaupunkijuhannusta voi viettää myös kylpylässä touhuten tai rentoutuen. Kylpylästä riippuen tarjolla on myös erikoisohjelmaa juhannukseksi.

Holiday Club Caribiassa voi viettää kunnon city-juhannusta. Caribian juhannusperinteisiin kuuluu kypylän lisäksi myös savusaunan lämpöä, pihapelejä, hyvää ruokaa ja rentoa yhdessäoloa.

Ruissalon kylpylässä vietetään perinteisiä juhannusjuhlia 21.–23.6. Ohjelmassa on muun muassa saunomista, tanssia, makkaran grillausta ja juhannuskokon sytytys meren rannalla, ellei alueella ole metsäpalovaroitusta.

Naantalin kylpylässä järjestetään juhannustanssit juhannusaattona 21.6.

Vepsän saarella sytytetään perinteinen juhannuskokko juhannusaattona 21.6. kello 21. Tapahtumaan on säävaraus.

Vepsään pääsee vesibussilla. Normaalivuorojen lisäksi Aurajoesta lähtee juhannusaattona ylimääräinen vesibussivuoro Vepsään kello 20, paluu Vepsä–Turku kello 24.

Monet vesibussit ja yhteysalukset liikennöivät läpi juhannuksen.

Höyrylaiva S/S Ukkopekka risteilee sekä juhannusaattona että -päivänä normaaliaikataulun mukaisesti Turusta Naantaliin ja takaisin kahdesti päivässä.

Juhannusaattoillan 21.6. erikoisristeilyjä Airistolla tehdään kaksi kappaletta. Molemmilla risteilyillä on Saaristolaispöytä laivasalongissa, juhannustanssit höyrylaivasalongissa sekä elävää musiikkia laivaorkesterin tahdissa.

Juhannuspäivän iltana 22.6. järjestetään perinteinen illallisristeily Loistokarille kello 19–23. Risteily sisältää alkupalat menomatkan aikana sekä saaristolaispöydän Loistonvartijan saarella. Juhannuspäivän laituritanssit tanssitaan orkesterin tahdissa. Paluumatkalla on yhteislaulua ja tanssia.

Juhannusaattona M/S Rudolfinalla järjestetään juhannusaattona erikoisristeilyjä kello 14–16, kello 17–20 ja kokkoristeily illalla kello 21–01.

Juhannuspäivänä M/S Rudofina risteilee kello 14.30–17.30.

Flowparkissa pääsee juhannuksenakin kiipeilemään. Puisto on juhannusviikonloppuna auki joka päivä.

Muumimaailman väki toivottaa kävijät tervetulleeksi koko juhannuksen ajan. Muumimaailma on avoinna kello 10–18.

Lapsille ja koko perheelle suunnattua juhannusjuhlaa vietetään Seikkailupuistossa torstaina 20.6. kello 11–15. Ohjelmassa luvassa muun muassa juhannussalon koristelua, makkaranpaistoa sekä leikkejä. Ateljeessa päästään valmistamaan juhannuskukkia paperista. Seikkailupuistossa ei järjestetä ohjattua toimintaa juhannusviikonloppuna 21.-23.6.2019.

Koko perheen sisäaktiviteettipuisto SuperPark on myös avoinna koko juhannuksen.

Samppalinnan Kesäteatteri viihdyttää tänäkin vuonna jo perinteiseen tapaan myös juhannusaattona 21.6. Perjantai on pahin tarjoilee lämminhenkistä ja huvittavaa tarinaa rakkaudesta, perheestä ja elämän pienistä iloista vauhdikkaan musiikin tahtiin.

Naantalissa riittää tapahtumia koko juhannuksen ajan. Naantalin kirkkopuistossa juhannusjuhlat alkavat juhannusaattona 21.6. kello 18 lipunnostolla. Ohjelmassa on kansantanssia ja juhannuspuhe. Tilaisuudessa on ohjelmaa myös lapsille.

Naantalin Kuparivuorella järjestetään juhannustanssit. Tanssittajana on VG-Brass. Juhlat huipentuvat juhannuskokon sytytykseen kello 23. Kokon sytytyksellä on säävaraus.

Monet ravintolat ovat avoinna juhannuksena. Tarkat aukioloajat kannattaa tarkastaa ravintolan omilta verkkosivuilta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Näin juhannus vaikuttaa kauppojen aukioloaikoihin ja bussien aikatauluihin Turussa 20.6.2019 8:31
  2. Föli liikennöi läpi juhannuksen 17.6.2019 15:30
  3. Förikin lepää juhannuksena 18.6.2019 12:06
  4. TS: Funikulaari on suljettuna läpi juhannuksen 18.6.2019 13:42
  5. Kysely paljastaa: Tässä on juhannuksen pyhä kolminaisuus suomalaisille 18.6.2019 14:10
  6. Juhannuksena jopa 30 asteen helle – "Viikon lämpimin päivä voi olla mikä vain" 17.6.2019 9:10

Kommentoi

Palvelut