Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukioon menee vähemmän nuoria kuin ennen – tyttöjen osuus selvästi poikia suurempi

Lukiossa opiskeli viime vuonna yhteensä 103 400 opiskelijaa. Määrä väheni edellisvuoteen verrattuna 0,3 prosenttia.

Valkolakin sai painaa päähänsä 30 400 opiskelijaa, ja tutkinnon suorittaneita oli 200 opiskelijaa enemmän kuin edellisvuonna.

Sekä opiskelijoista että tutkinnon suorittaneista 58 prosenttia oli naisia. Lukiolaisten sukupuolijakauma on pysynyt selvästi naisvoittoisena jo parikymmentä vuotta, koko 2000-luvun.

Lukiokoulutusta annettiin 384 oppilaitoksessa, joista lukioita oli 336 eli neljä vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Ruotsinkielistä opetusta annettiin 36 lukiossa. Ruotsin kielellä ylioppilaaksi opiskeli kuusi prosenttia kaikista lukiokoulutuksen saaneista.

Opiskelijoista 1 937 opiskeli kansainvälisiin ylioppilastutkintoihin. Seitsemässätoista lukiossa suoritettiin 470 IB-tutkintoa, Helsingin eurooppalaisessa koulussa yhdeksän EB-tutkintoa ja Helsingin saksalaisessa koulussa 29 Reifeprüfung-tutkintoa.

Kymmenessä vuodessa lukiolaisten määrä on vähentynyt yhdeksän prosenttia. Tutkinnon suorittaneiden määrä on pudonnut pari prosenttia vähemmän eli seitsemän prosenttia.

Vuodesta 2008 vuoteen 2018 on myös lukiokoulutusta antavien oppilaitosten määrä vähentynyt, yhteensä 65 oppilaitoksella.