LM: Puolustusministeri Kaikkonen selvittäisi naisille 2–3 kuukauden kansalaispalvelusta

Puolustusministeri Antti Kaikkonen. Sauvo Jylhä

toimitus

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) väläyttää naisille 2–3 kuukauden kansalaispalvelusta. Asiasta kertoo Lännen Media

Kaikkosen ajatusmalli lähtee siitä, että naisia ei pidä velvoittaa samankaltaiseen palvelukseen, jollainen on pakollinen miehille.

– On hienoa, että meillä on järjestelmä, joka sallii naisten asepalveluksen niille, jotka sitä haluavat. Ehkä voisimme naisten osalta selvittää, olisiko nykyistä järjestelmää täydentävä 2–3 kuukauden kansalaispalvelus jossakin muodossa hyvä. Onko meillä siihen soveltuvia tehtäviä, ja onko siitä lisäarvoa yhteiskunnalle ja palveluksen suorittavalle, Kaikkonen pohtii Lännen Median jutussa.

Hän korostaa, että muutosten taakse ei riitä vain hallitusrintama, vaan tarvitaan laajempi yhteisymmärrys.

Ministeri tähdentää, että kansalaispalvelus on hyvä selvittää pohjia myöten.

– Voidaanko löytää malli, joka hyödyttäisi puolustustamme? Tätä on syytä pohtia samoin kun sitäkin, onko meillä tarvetta tällaiselle palvelukselle.

Selvitys kansalaispalveluksesta on kirjattu Rinteen hallitusohjelmaan. Sitä aletaan valmistella parlamentaarisesti työryhmässä.

– Arvioni on, että tämä vaalikausi käytetään huolelliseen selvittelyyn. Jos joitakin isompia muutoksia tehdään, niin se on ehkä seuraavan vaalikauden listalla, Kaikkonen sanoo jutussa.

Kommentoi

Palvelut