Tulevaa merikeskusta ideoidaan pop up -näyttelyssä Forum Marinumissa

Forum Marinumin Kruununmakasiinin vintillä pääsee kokemaan Turun ja saariston merellisyyttä uudessa pop up -näyttelyssä, joka on auki 14.6.-4.8. Näyttely antaa maistiaisia tulevasta Turun merikeskuksesta, jossa merelliset elämykset, tiede ja kulttuuri kohtaavat. Samalla kerätään yleisön ajatuksia ja ideoita tulevan keskuksen sisältöön.

Tulevaisuuden merikeskus on merellinen kohtaamispaikka, jossa meren ja saariston voi kokea elämyksellisesti sekä innostua matkustamaan saaristoon. Pop up -näyttely herättää ajatuksia ja inspiroi yleisöä ideoimaan, mitä merikeskus voisi sisältää.

Mukana näyttelyssä on yli 20 merellisyyden eri puolia hauskasti ja osallistavasti esittelevää toiminnallista pistettä. Vintillä pääsee muun muassa nautiskelemaan kallioluodolle ja kurkkaamaan virtuaalisesti, miltä näyttää Dalskärin saari pinnalta ja pinnan alta. Seilin Saaristomeren tutkimuskeskus on pystyttänyt näyttelyyn punkki- ja silakkatutkimuspisteen sekä valokuvanäyttelyn Turunmaan saaristosta.

Maksuttoman näyttelyn sisällöistä vastaavat Turun kaupungin Archipelago Access -hanke yhteistyössä Forum Marinumin, eri yhdistyksien, korkeakoulujen ja muiden toimijoiden kanssa.

Merellisen Turun kehittäminen on yksi Turun kaupungin hankkeista. Merikeskus rakentuu tulevien vuosien aikana merelliseksi oppimis- ja elämyskeskukseksi jo olemassa olevien Forum Marinumin näyttelyiden rinnalle. Merikeskus vahvistaa Turkua saariston keskuksena sekä merellisen kasvun ja elinkeinojen kaupunkina.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut