Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:n video näyttää: Näin löydät punkit lemmikkikoirasta ja -kissasta tehokkaasti

Kun punkkeja etsii koiran turkista, kannattaa apuna käyttää kampaa. Yhtään pidempään turkkiin on hyvä tehdä selkeitä jakauksia niin, että eläimen nahka näkyy. Karvat olisi hyvä kammata juuresta latvaan asti. Lyhyttä turkkia ei tarvitse kammata aivan yhtä tarkasti, sillä punkit erottuvat siitä paremmin.

Myös korvien sisustat kannattaa tarkastaa kunnolla, samoin kuin tassujen pohjat – myös anturoiden välit. Vatsan alueella koiran karva on erityisen ohutta, joten sinne punkit kiinnittyvät mielellään.

Puutiasen poistamiseen voi käyttää punkkilassoa tai ohutpäisiä pinsettejä, mutta omat pinsetit kannattaa jättää kaappiin, sillä niillä ei saa kovinkaan tiukkaa otetta punkista. Suurin virhe on yrittää irrottaa punkkia sen peräosasta, sillä punkki tulisi irrottaa sen imukärsän juuresta.

Kissan turkin tutkimisessa kannattaa käyttää mahdollisimman tiheäpiikkistä kampaa. Turkki pitää kammata juuresta asti, myös vastakarvaan. Korvat ja silmänympärykset on kannattaa myös tarkastaa. Kriittiset alueet kuten vatsan alue on erityisen tärkeä tutkia.