Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muoviroska kuriin tarrakampanjalla – katukaivot saavat Turussa värikkäät tarroitukset

Suurin osa Itämeren roskista on peräisin kaupunkiympäristöstä, ja ne kulkeutuvat vesistöihin joko suoraan tavalliselta kuluttajalta tai esimerkiksi hulevesijärjestelmää pitkin. Pidä Saaristo Siistinä ry:n viestintäkampanjassa ”Mahanpuruja muovista” kaupunkien kaivonkansia merkitään värikkäillä tarroilla, jotta tietoisuutta roskien lähteistä lisättäisiin ja roskaantuminen vähentyisi.

Mahanpuruja muovista -kampanja toteutetaan kesän 2019 aikana kolmessa pilottikohteessa: Porvoossa, Turussa ja Vantaalla. Kaikissa kohteissa kaivonkansia merkitään tarroilla erilaisten tapahtumien yhteydessä. Porvooseen tarrat rantautuvat 8.6. Porvoon päivien yhteydessä, Turussa uuden Kesärauha-festivaalin yhteydessä 14.6. ja Vantaalla heinäkuun alussa. Tarrat ovat paikoillaan noin parin viikon ajan. Turussa ja Vantaalla myös roskikset saavat kampanjailmeen katukaivojen lisäksi.

Kampanja sai alkunsa keväällä 2018, kun Pidä Saaristo Siistinä ry osallistui Suomen ympäristökeskuksen järjestämään Meriroskahaaste-kilpailuun, jossa etsittiin ratkaisuja vähentämään Itämereen päätyvien roskien määrää. Mahanpuruja muovista -kampanja palkittiin finaalissa elokuussa 2018 ja sai 7000 euron rahoituksen sen toteuttamiseen. Kuluva vuosi on kampanjan pilottivuosi, ja tulevaisuudessa sitä on tarkoitus jatkaa muissakin kohteissa.