Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lemmikkikoirien suojeluun erityishuomiota hallitusohjelmassa – tätä kaikkea on luvassa

Hallitusohjelmassa ei ole unohdettu lemmikkieläinten hyvinvoinnin edistämistä. Ohjelmassa on mainittuna muun muassa toimia, joiden voidaan katsoa ottavan kantaa viime aikoina paljon keskustelua herättäneeseen koirien jalostukseen.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toiminnanjohtaja Kati Pullin mielestä yksi hallitusohjelman ansioista on eläinten verkkokaupan säätelyn lisääminen. Se, miten säätelyä aiotaan tehdä, ei tule hallitusohjelmassa seikkaperäisesti ilmi.

– Toivottavasti vahva tunnistautuminen tulee edellytykseksi sille, että henkilö saa julkaista eläimen myynti-ilmoituksen netin kauppapaikoilla, toteaa Pulli.

Hallitus aikoo huolehtia myös siitä, että koirien ja myös kissojen tunnistusmerkintä tulee pakolliseksi.

– Myös tuo suitsii pentutehtailua.

Hallitusohjelma saa Pullilta kehuja myös siitä, että eläinlääkäreille tulee velvollisuus ilmoittaa toimenpiteistä, joita eläimille tehdään perinnöllisten vikojen vuoksi.

– Katson ilmoitusvelvollisuuden piiriin kuuluvan sen, jos koiralle tehdään keisarinleikkaus siksi, ettei se pysty luontaisesti synnyttämään. Vastaavia ovat myös lyttykuonoisille koirille tehtävät hengitysteiden avarrukset, sanoo Pulli

Tuotantoeläinten tilanne jää Pullin mielestä hallitusohjelmassa heikolle huomiolle.

– Siellä mainitaan tuotantoeläinten hyvinvointiin liittyvistä selvityksistä, mutta selvityksen tasolle jää, summaa Pulli.

l