"Valenčič on yhdistelmä Super-Hessusta ja Ismailista" – FC Interin fani Tapani Kinnunen hehkuttaa joukkueen maalitykkiä

Teemu Nurmi

Turkulaisen FC Interin alkukausi jalkapallon Veikkausliigassa on ollut parempi kuin lähes miesmuistiin. Joukkue on ollut muutaman ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen koko ajan sarjan kärjessä tai vähintään sen tuntumassa.

Tunnettu Inter-fani, kirjailija Tapani Kinnunen sanoo Interin pelin loksahtaneen paikalleen. Merkittävämpi syy on hänen mukaan liigan ennätyksellisessä tasaisuudessa.

– Oman mausteensa on antanut mestarisuosikki HJK:n kompurointi, mikä johti valmentajan vaihtamiseen. Interin José Riveirolla sen sijaan on taatusti työrauha, Kinnunen toteaa.

Tärkein yksittäinen pelaaja on toistaiseksi ollut slovenialainen kärkimies Filip Valenčič, joka on latonut palloja vastustajan verkkoon hyvällä tahdilla. Tapani Kinnunen käyttää täksi kaudeksi Interiin siirtyneestä pelaajasta nimityksiä kultakimpale ja kultakenkä.

– Pelaajassa yhdistyy oikeastaan kaksi legendaarista nimeä: Heikki ”Super-Hessu” Suhonen ja Atik Ismail Filipillä on näiden kahden pelaajan taidot ja hienot henkiset ominaisuudet. Valenčičia on hyvin vaikeaa pysäyttää kentällä, hän suojaa hyvin palloa ja itseään, pistää vastustajia solmuun ja ampuu lopuksi maalin.

Loistavasti kauden ovat aloittaneet myös toinen kärkimies Timo Furuholm sekä laituri Mika Ojala, jonka viime sesonki meni plörinäksi uupumuksen takia. Hän on nyt saanut aloittaa puhtaalta pöydältä.

– Ihmepoika Paimiosta on todellakin tehnyt comebackin. Ojalan pelaamista on ollut ilo seurata tällä kaudella, Kinnunen hehkuttaa.

Interin maalilla on pelannut suurimman osan kaudesta nuori Aati Marttinen ja konkarimaalivahti Henrik Moisander on istunut penkillä. Onko Marttinen vienyt lopullisesti Interin ykkösvahdin paikan Moisanderilta?

– Nyt on Aatin läpimurtokausi. Todella tervetullutta, että oma kasvatti on nousemassa ykkösmaalivahdiksi. Moisanderiakin tarvitaan, loppusyksystä pelataan vaihtelevissa olosuhteissa ja kolhuja tulee kaikille. Kumpi hyvänsä torjuja voidaan pistää pystypuiden väliin ja luotto on vahva.

Vaikka FC Interin alku on ollut huikea, ei mestaruuslippiksiä kannata vielä pistää tilaukseen, turkulaiskirjailija muistuttaa.

– Kausi on vielä nuori. Odotan itse asiassa mielenkiinnolla minkälainen joukkue tulee vastaan europeleissä heinäkuussa. Pelit pelataan tietääkseni 11. ja 18. heinäkuuta, arvonta on juhannuksen alla. Toivon mahdollisimman nimekästä vastustajaa.

Viikonloppuna Veikkausliigassa alkaa parin viikon maajoukkuetauko, jonka aikana Huuhkajat pelaa kaksi EM-karsintaottelua (8.6. Suomi-Bosnia-Hertsegovina, 11.6. Liechtenstein-Suomi). Tapani Kinnunen ei kuulemma kärsi tauon aikana hetkellistä eroahdistusta Interistä.

– Minulta ilmestyy syksyllä hurja romaani. Katselen parhaillaan kirjan taittovedosta ja kansikuvaa. Tulossa on monellakin tapaa hyvin poikkeuksellinen kirja. Pari viikkoa kuluu kuin siivillä. Lisäksi olen Tampereella, kun Suomen maajoukkue kohtaa Bosnia-Hertsegovinan EM-karsintaottelussa Ratinassa, hän kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää