Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itäharjun Ekotori avaa Turun ensimmäisen hävikkiruokakaapin

Kestävän Kehityksen yhdistys ry avaa hävikkiruokakaapin Turun Ekotorin Rautakadun toimipisteelle 3.6. Hävikkiruokakaappi on ensimmäinen Turkuun perustettava kuluttajalta toiselle oleva hävikkiruokakaappi. Vastaavia on muun muassa Helsingissä, Porissa ja Seinäjoella, joissa ruoka on kiertänyt hyvin.

Hävikkiruokakaappiin voi tuoda itseltä ylijääneitä ruokia ja raaka-aineita avaamattomissa pakkauksissa, joissa on vielä päiväystä jäljellä. Myös hedelmiä ja kasviksia voi tuoda.

Herkästi pilaantuvia tuotteita, kuten kalaa, ei kaappiin voi tuoda. Myöskään itse tehtyä ruokaa ei voi tuoda.

Hävikkiruokakaapista voi ottaa itselle tarpeellisia ruokia ja raaka-aineita. Hävikkiruokakaappi kattaa jääkaapin kylmätavaralle ja hyllyn kuivatavaralle sekä erillisen laatikon lemmikkien ruoalle.

Ruokaa kaappiin tuotaessa merkitään vihkoon, joka on kaapin yhteydessä, ketä on tuonut, mitä on tuonut ja milloin.

Tavoitteena on vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä, ja kaappiin voi tuoda itseltä ylijääneitä ruokia vaikkapa reissuun lähdettäessä.

Kaappi on ensisijaisesti tarkoitettu kuluttajien tuomille hävikkiruoille, mutta Turun Ekotori toivoo löytävänsä myös kauppiaita, jotka voisivat tuoda pisteelle kaupan hävikkiruokaa.