Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies tehtaili Facebookissa erikoisia rötöksiä – huijasikin myyjiä, ei ostajia

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan petossarjassa, jossa noin 30-vuotiasta miestä epäillään yli 20 petoksesta ja väärennyksestä.

Epäilty mies huijasi uhrejaan tavanomaisesta myyntipetostavasta poiketen eli epäilty huijasi tavaroiden myyjiä, eikä ostajia. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuodenvaihteen ja alkuvuoden 2019 aikana.

– Eri tekaistuilla nimillä esiintynyt epäilty oli tarjoutunut ostamaan netin markkinapaikoilla Torissa ja Facebookissa myytävänä olleita tuotteita, kuten älypuhelimia, kelloja ja tietokoneita, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen

Kaupoista sovittaessa mies oli halunnut maksaa tuotteet tilisiirrolla ja kertonut, että hänen veljensä tulee noutamaan tuotteet myyjältä.

– Epäilty lähetti tuotteiden myyjille kuvan väärennetystä maksukuitista tai tilisiirrosta. Hän kävi tosiasiassa itse noutamassa tuotteet myyjiltä, Kortelainen jatkaa.

Esitutkinnan mukaan epäillyn miehen huijauksen uhrit ovat Helsingistä, Vantaalta, Porvoosta, Turusta ja Tampereelta. Heille aiheutui rikoksista taloudellista tappiota huijattujen ja maksamatta jääneiden tuotteiden takia muutamia satoja euroja kullekin.

Poliisi muistuttaa, että tuotteita netin markkinapaikoilla myytäessä ei kannata luottaa pelkkään valokuvaan maksukuitista.

Ennen omaisuuden luovuttamista kannattaa varmistaa omalta pankkitililtä, että luvattu maksusuoritus on myös kirjautunut tilille.