Vanhaan tupakkatehtaaseen tulossa kauppahalli

Herttuankulma etenee nyt kovaa vauhtia. Nosturinkadun varteen rakennetaan parhaillaan ensimmäistä uutta kerrostaloa, kun Lehto Asunnot toteuttaa Astor-nimiseen kohteeseen 125 asuntoa. Talon on määrä valmistua jouluksi.

Myös suunnitelmat uudelle kauppapaikalle etenevät. Kauppahallimainen keskus tulisi paikalle, missä nykyisin sijaitsee vanha tupakkatehdas, joka tunnetaan kaarirakenteestaan. Kaarihallin edustalle Tukholmankadun varteen tulisi aukio, jonka toiselle puolelle sijoittuu kaksi tornitaloa.

– Kaarihallin rakenteiden kuntoa tutkitaan parhaillaan. Tämän perusteella saamme käsityksen siitä, ovatko rakenteet kunnostettavissa ja onko tämä taloudellisesti mahdollista. Lähtökohtana on tietysti käyttäjille terveellinen, turvallinen ja toimiva kauppapaikka, joka palvelisi turkulaisia vuosikymmeniä. Viranomaisten kanssa käydään asiasta neuvotteluja, Lehto Asuntojen hankepäällikkö Vili Valajärvi selvittää.

Kaarihalli on kaavassa merkitty suojeltavaksi. Rakennus on ollut vuoden verran tyhjillään, ja kuntoselvityksenjälkeen tiedetään, mitä rakennuksen kanssa tehdään ja millainen hintalappu sen kunnostamiselle kauppahalliksi tulisi. Melkoisen iso kauppahalli 5500 neliön tiloihin joka tapauksessa mahtuu.

Harri Laisto RandH Asset Managementista toteaa, että ajatuksena on rakentaa massasta erottuva konsepti.

– Liikepaikkoja tiloissa on noin 50. Haemme erilaisia peruspalveluita, mutta painoarvo tulee olemaan ruokapuolessa. Haemme perinteisten toimijoiden lisäksi persoonallisia ravintolatoimijoita ja lisäksi mielenkiintoisia erikoisliikkeitä esimerkiksi sisustus- ja vaatepuolelta.

Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä kauppahallin vuokralaiset olisivat tiedossa. Hallikokonaisuus voisi valmistua parin vuoden päästä.

Kaikkinensa alueelle on lähivuosina tulossa uusia asuntoja 4400 asukkaalle.

Herttuankulma etenee

Herttuankulma sijaitsee Tukholmankadun, Juhana Herttuan puistokadun ja Nosturinkadun rajaamassa kolmiossa.

Alueelle on tulossa uusia asuntoja ja kauppapaikka.

Kaavassa alueen läpi on piirretty uusiKolmen Katariinan bulevardi, joka kulkisi kaarihallin takaa. Katu olisi suljettu yksityisautoilulta.Kolmen Katariinan bulevardin eteläpäätyyn on suunniteltu torialue, jonka pinta-ala on noin 2000 neliötä. Sen itäpuolelle on suunniteltu vapaamuotoinen vesiallas.

Asemakaavalla muutetaan myös Ratavahdinrinteen ja Juhana Herttuan puistokadun välinen osuus Pansiontiestä Tukholmankaduksi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut