Curly Girl tyhjentää kauppojen hyllyjä – näin toimii hiusmetodi, jolla saa kauniit luonnonkiharat

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kauppojen shampoo-hyllyjen edustalla ostoslistan kanssa tutkailevat naiset ovat uusi ilmiö, johon törmää nyt uskomattoman usein.

Syy ilmiöön on upeat luonnonkiharat lupaavassa Curly Girl -metodissa, josta kohkataan paljon etenkin sosiaalisessa mediassa.

Uusi kiharabuumi näkyy jo myyntiluvuissa: sekä Kesko että S-ryhmä kertoivat MTV uutisille jopa kaksinkertaistaneensa menetelmään sopivien tuotteiden myynnin.

Kaupoissa ostoslistan kanssa hiustuotteita etsivät naiset hakevat hyllyistä aineita, joissa ei ole silikoneja, sulfaatteja, vahoja tai kuivattavia alkoholeja.

Uudenlaiseen, kosteuttavaan hiustenhoitorutiiniin perustuva Curly Girl on rantautunut Suomeen maailmalta, mutta meillä sen suosio on poikkeuksellinen.

Esimerkiksi Facebookin suomalaisessa Curly Girl Suomi-ryhmässä on yli 62 000 jäsentä, kun suosituimmassa englanninkielisessä ryhmässä jäseniä on noin 260 000.

Hypetyksestä huolimatta monivaiheinen hiusrutiini ei ole oikotie onneen. Ensinnäkin menetelmä tehoaa vain luonnostaan taipuisiin tai kiharoihin hiuksiin, piikkisuoria hiuksia se ei kiharra.

Metodi vaatii myös aikaa ja kärsivällisyyttä: saattaa mennä kuukausia ennen kuin tulokset alkavat näkyä.

Huolellisesti tehtynä kiharapesu saattaa kestää yhdellä pesukerralla jopa tunnin. Omille hiuksille sopivan tavan löytää vain kokeilemalla.

Kiharamenetelmää sovelletaan eri tavoin. Osa luopuu shampoosta kokonaan, osa vaihtaa sen vain sulfaatittomaan.

Innokkaimmat vaihtavat puuvillaisen tyynyliinansakin silkkiseen, koska sen koetaan olevan kiharoille suosiollisempi.

Froteepyyhkeet jätetään myös pois, koska vanhalla T-paidalla kuivatut hiukset kihartuvat paremmin.

Parhaimmillaan vaivannäkö kannattaa: jos hiusten rakenne on Curly Girl-menetelmälle suosiollinen, on lopputuloksena upean kiiltävä kiharapilvi tai nukkemaisen kauniit korkkiruuvikiharat.

Curly Girl-metodin vaiheet alusta alkaen

1. Final wash Pese hiukset shampoolla, jossa on korkea sulfaattipitoisuus, mutta ei silikoneja. Sulfaattipesu irrottaa hiuksiin kasaantuneet silikonit.

2. Co-wash Pese hiukset shampoon sijaan hoitoaineella.

3. Condition. Anna hoitoaineen tai hiusmaskin vaikuttaa muutama minuutti. Hoitoaineen vaikuttaessa voit selvittää hiuksia sormin tai harvahampaisella kammalla.

4. Leave-in-conditioner. Puristele märkiin hiuksiin jätettävä hoitoaine.

5. Styling. Puristele hiuksiin muotoiluvaahtoa, geeliä tai muotoiluvoidetta.

6. Drying. Älä käytä perinteistä pyyhettä, vaan ploppaa eli käytä esimerkiksi vanhaa T-paitaa. Voit myös käyttää hiustenkuivaajaa, jossa on diffuuseri, ja josta voit säätää lämmön pois.

7. Scrunch Out The Crunch. Puristele hiuksista pois muotoilutuotteiden kovuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut