Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt Juha Sipilä sanoo kyllä Antti Rinteelle – myös vasemmistoliitto, vihreät ja RKP lähdössä hallitusneuvotteluihin

Suomeen yritetään muodostaa uutta hallitusta SDP:n ja keskustan varaan.

Mukaan neuvotteluihin ovat lähdössä myösvihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Ylen Uutiset ja Helsingin Sanomatkertoivat aamulla, että SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on ottamassa keskustan mukaan hallitusneuvotteluihin.

Hetkeä myöhemmin keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä twiittasi, että keskustanpuoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäsenistä 80 prosenttia kannattaahallitusneuvotteluihin lähtemistä.

Edellytyksenä on, että keskustan asettamat kynnyskysymykset toteutuvat neuvotteluissa.

– 20 % vastusti lähtemistä hallitusneuvotteluihin. Olen informoitunut Antti Rinteen, Juha Sipilä twiittasi.

Rinteen on määrä pitää tiedotustilaisuus kello 11.15.

Mikäli Antti Rinne onnistuu hallituksen muodostamisessa, tarkoittaisi se niin sanotun kansanrintamahallituksen syntyä.

Kansanrintamahallituksen määritelmän mukaan mukanaovat kaikki vasemmistopuolueet sekä keskusta. Suomessa kansanrintamahallituksia on viimeksi ollut vuosina1975–82, joskaan hallituksista ei tuolloin käytetty kyseistä nimeä.

Yleisesti kansanrintama-termiä on käytetty kuvaamaankeskusta-ja vasemmistopuolueiden yhteistyötä oikeistoa, erityisesti 1930-luvun äärioikeistoa vastaan.

Keskusta kyselyssä puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäsenistä 80 % kannatti hallitusneuvotteluihin lähtemistä sillä edellytyksellä, että Keskustan kynnyskysymykset toteutuvat. 20 % vastusti lähtemistä hallitusneuvotteluihin. Olen informoitunut Antti Rinteen. — Juha Sipilä (@juhasipila) 8. toukokuuta 2019