Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Maksumiehen rooli Kauppahallin ahdingosta ei kuulu turkulaisille

Turkulainen (7.5.) uutisoi Kauppahallin yrittäjien ahdingosta Heidän mukaansa koko perinteikkään Kauppahallin kohtalo on vaakalaudalla asiakkaiden kaikottua. Jo tätä ennen monet yrittäjät ovat karistaneet keskustan työmaiden pölyt jaloistaan asiakkaidensa vanavedessä. Kyse ei toki ole vain Kauppahallista, vaan tässä on kyse todella vakavasta asiasta ja monen yrittäjäperheen elannosta.

Toriparkin rakennuslupapäätöksen seurausta tämäkin. Päätös syntyi 30.11.2017 äänin 8-5. Olisin itse tuolloin hylännyt toriparkin rakennusluvan. Turun keskusta on nykyään pelkkää työmaata. Kaiken huipuksi rakennus- ja lupalautakunta päätti torstaina 2.5. purkaa Hamburger Börsin hotellin ja rakentaa uuden tilalle.

Esitin palautusta, koska uuden rakennuksen mahdollistavaa asemakaavaa ei ole vielä hyväksytty, ja toisaalta hotellin autopaikat on sidottu toriparkkiin jonka tilanne on tällä hetkellä vähintäänkin tukala.

Pyysin jo lautakunnan kokouksessa 21.2. että torin ympärystän vajoamisista tehdään selvitys. Tähän päivään mennessä emme ole nähneet tyhjentävää ja puolueetonta selvitystä siitä, missä toriparkkihankkeessa todella mennään. Turkulaiset tarvitsevat sen heti.

Keskustan, ja samalla myös Kauppahallin yrittäjien tilanne tulee toriparkin ongelmien ja viivästysten sekä yhä lisääntyvien rakennustyömaiden seurauksena vain pahenemaan.

On todella hyvä, että kauppahallilaiset ovat nyt vedonneet kaupunginhallitukseen vuokriensa alentamiseksi ja olisi vain oikein tulla tässä vastaan. Samalla on syytä huolehtia siitä, ettei vuokran erotusta kompensoida turkulaisten veronmaksajien kukkarosta, kuten tehtiin joulunajan maksuttoman keskustapysäköinnin kohdalla.

Toriparkin rakentajan on huolehdittava kustannuksista tässäkin, turkulaiset eivät ansaitse maksumiehen roolia kun ovat toriparkkia alusta saakka vastustaneetkin.

Eva-Liisa Raekallio Turun rakennus- ja lupalautakunnan jäsen (vas.)