Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Rinne paljasti niukasti hallituskorttejaan – keskustelut kesken enää yhden puolueen kanssa

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on hetki sitten päättyneessä tiedotustilaisuudessaan kertonut uusimmat tiedot hallitustunnusteluiden vaiheista.

Rinne oli hyvin vaitonainen siitä, mitkä puolueet voisivat olla mukana varsinaisissa neuvotteluissa.

– Kaikkien muiden puolueiden kanssa keskustelut ovat yhä kesken, mutta kokoomuksen kanssa keskustelut on yhä käymättä, Rinne kertoi.

– Tästä huolimatta huominen on se päivä, jolloin lähdetään Säätytalolle neuvotteluihin.

Rinne ei myöntänyt sitä, että Sdp:n ja kokoomuksen kesken olisi erityisen hiertävänä kysymyksenä kokoomuksen talouspolitiikka.

Tänään julkistetutHelsingin Sanomien galluptutkimuksen tulokset eivät Rinteen mukaan ole vaikuttaneet hallitustunnusteluiden kulkuun. Gallupin mukaan Perussuomalaiset on nyt Suomen suosituin puolue kokoomuksen ollessa kakkonen ja Sdp:n vasta kolmantena.

– Vaalit on juuri käyty ja niiden pohjalta on tunnusteluja lähdetty tekemään, Rinne kertoi ennätyksellisen lyhyessä tiedotustilaisuudessa.

Rinne on tavannut tänään vihreät, vasemmistoliiton ja Rkp:n – myöhemmin illalla vuorossa on kokoomus. Eilen sunnuntaina tapaamisia oli perussuomalaisten, keskustan ja kristillisdemokraattien kanssa