Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tami: Turkuhallin jatkoa pohdittava nyt

Turun Ratapihahanke käynnistyy suunnitelman mukaan vuonna 2020. Hankkeen sydän on monitoimiareena, jonka merkittävin käyttäjä ja yleisön kerääjä on Turun Palloseuran miesten Liiga-joukkue.

Artukaisissa sijaitseva Turkuhalli, nykynimeltään Gatorade Center, jäisi Ratapihan areenan valmistuessa tyhjäksi.

Mitään sen parempaa tietoa ei Turun kaupungilta tällä hetkellä saa. Joko siis Turkuhallin tulevaisuutta vuodesta 2022 ei ole mietitty vielä pätkääkään tai sitten on olemassa idea, jota ei tuoda vielä julki.

Kaupungilla liikkuu kyllä hyviä teorioita hallin tulevaisuudesta.

Yksi ajatus on rakentaa halliin välikatto. Alaosassa olisi salibandykenttiä, jotka soveltuvat muuhunkin liikuntakäyttöön, ja yläosa olisi toimistokäytössä.

Turkulaisen kiekkoasiantuntija Juhani Tamminen muistuttaa, että koska Turkuhallin pääkäyttäjä TPS poistuu sieltä, pitää hallin nykyisen johdon kääriä hihansa ja näyttää kykynsä hallin myymisessä tapahtumajärjestäjille.

Joka tapauksessa Turussa pitäisi Tammisen mukaan koota pikaisesti niin sanottu aivotrusti pohtimaan Turkuhallin tulevaisuutta.

– Kun maailma on täynnä erilaisia arkkitehtuurikilpailuja, niin miksi ei voisi järjestää suunnittelukilpailua siitä, mitä sisältöä Turkuhalliin voisi tulla. Kannattaisi myös kerätä paikallisen vapaa-aikabisneksen, kevyen musiikin konserttijärjestäjät sekä sisäurheilutapahtumien järjestäjät, yhteen eräänlaiseen innovaatiopöytään miettimään Turkuhallin käyttöä. Tulen mielelläni mukaan sellaiseen ryhmään, Juhani Tamminen sanoo.

Turkuhalli rakennettiin vuoden 1991 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämöksi. Se oli Suomen ensimmäinen yli 10000 katsojaa vetävä monitoimihalli. Hallissa on pelattu jääkiekon MM-kisoja myös vuosina 1997 ja 2003.

Yleisökapasiteetti on jääkiekko-otteluissa 11820.

Turkuhallissa ovat esiintyneet vuosien aikana muun muassa Bruce Springsteen, Elton John, Sting, Johnny Cash, AC/DC ja Red Hot Chili Peppers.