Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun raitiotiepäätös siirtymässä jälleen

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenneratkaisun ensimmäisen toteutusvaiheesta päätetään kesän jälkeen. Kaupunginjohtaja Minna Arve esittää asian poistamista Turun kaupunginhallituksen esityslistalta. Päätöksentekoon asian on tarkoitus palata elokuussa, kun saatavilla on täydennettyä informaatiota päätöksenteon tueksi.

– Olemme käynnistäneet erityisesti ratkaisun taloudellisia vaikutuksia koskevia selvityksiä. Sekä nyt päätöksenteossa olevan esittelyn että käydyn poliittisen keskustelun perusteella talouskokonaisuus tarvitsee täsmennystä, ja nyt ensimmäisten tulosten saamiseen on niin vähän aikaa, että ne on perusteltua huomioida jo päätöksenteon tässä vaiheessa, kaupunginjohtaja Minna Arve perustelee.

Turun kaupunginhallitukselle esitettiin helmikuussa, että joukkoliikenneratkaisun ensimmäisenä toteutusvaiheena käynnistetään hanke- ja toteutussuunnitelmat Tiedepuiston ja Raision linjoille raitiotietasoisesti, ja että Raision kaupungin ja valtion kanssa laaditaan aiesopimus jatkovalmistelun linjauksista ja rahoituksesta.