Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Vanhasen äänipotista suli 6000 ääntä – "Tämä ei ollut yllätys"

VAALIT Konkariedustaja aloittaa jo kahdeksannen eduskuntakautensa.

Nurmijärven Lepsämässä asuva Matti Vanhanen (kesk.) on myös tulevalla eduskuntakaudella ainut nurmijärveläinen kansanedustaja.

Vanhanen sai pitää paikkansa eduskunnassa, vaikka keskustan kannatus putosi merkittävästi ja useampi puolueen kansanedustaja joutui jättämään pestinsä Arkadianmäellä.

Vanhasen mukaan puolueen tulos oli odotettavissa. Taustalla näkyy pitkä vaikea hallituskausi.

– Tämä ei ollut yllätys, vaan tulokseen on osannut varautua jo kuukausia, Vanhanen sanoo Nurmijärven Uutisille.

– Uusi eduskuntakausi alkaa valtavan paljon helpommista lähtökohdista kuin edellinen. Meillä on työllisyys kunnossa, talous tasapainossa ja voidaan miettiä aikalailla eri asioita kuin neljä vuotta sitten, Vanhanen sanoo NU:lle.

Nurmijärveläinen sanoo olevansa erittäin kiitollinen siitä, että äänestäjiltä löytyi luottamusta häneen vielä vaikean eduskuntakauden jälkeen.

Kaiken kaikkiaan Vanhanen sai 5265 ääntä, eli yli puolet vähemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa, joissa saalis 11 304 ääntä.

Nurmijärveltä Vanhanen sai 1171 ääntä, mutta yli tuhat ääntä tuli myös Espoosta sekä Vantaalta.

Sitä Vanhanen ei vielä lähde spekuloimaan, millaisessa roolissa hänet nähdään eduskunnassa. Lepsämäläinen valittiin edellisten vaalien jälkeen keskustan puolueen puheenjohtajaksi, mutta hän luopui pestistä keskittyessään presidentinvaalikampanjaansa.

– Ne asiat ratkaistaan yhdessä. Toivoisin, että myös nuoremmasta päästä vastuuta haetaan ja sinne vastuuta jaetaan. Olen jokaisessa mahdollisessa tehtävässä ollut, niin valtavaa henkilökohtaista ambitiota ei ole. Mutta palaamme niihin lähiviikkojen aikana.

– Kaikissa eduskunta-asioissa voi toki ottaa minuun yhteyttä jatkossakin, kuten viimeisen 28 vuoden aikana on tapahtunutkin. Olen edelleen käytettävissä.