Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Soini kuittasi vaalituloksen siteeraamalla Johannes Virolaista – Halla-aho sivalsi sinisiä suorasanaisesti

Kun Timo Soini (sin.) loikkasi kesken vaalikauden perustamastaan puolueesta jättäen Perussuomalaiset Jussi Halla-ahon johdettavaksi kesällä 2017, sinisten ja Perussuomalaisten välille repesi railo.

Mestariksi kutsutun Jussi Halla-ahon johdolla puolue sai omaksikin yllätyksekseen vaalituloksen, jota harva osasi odottaa. Perussuomalaiset lisäsi paikkamääräänsä yhdellä puolueen hajoamisesta huolimatta, ja oli hilkulla voittaa koko vaalit.

Hallituspuolueena pysytellyt Sininen tulevaisuus puolestaan putosi eduskunnasta kokonaan.

Koska Soinin ja Halla-ahon kireät välit eivät ole jääneet huomaamatta, on entisen ulkoministerin vaalikommenttia odotettu.

Nyt se tuli, kun Soini kommentoi vaalitulosta Plogissaan.

– Vaaleissa mitataan kannatus, ei sitä kuka on oikeassa ja kuka on väärässä. Kansa on puhunut – pulinat pois, Soini kuittasi siteeraten edesmennyttä keskustalaispoliitikkoa Johannes Virolaista.

Lisäksi Soini toivotti vaalivoittajille onnea ja ymmärrystä, ja häviäjille voimia kestää tappio. Lyyriseksi hän heittäytyi todetessaan, että mikään ihmisen tekemä ei ole kestävää.

Toisin kuin aiemmin, Jussi Halla-aho oli nyt sanankäänteissään Soinia räväkämpi.

Iltalehti kysyi Halla-aholta sunnuntain vaalivalvojaisissa, millaiset terveiset hän haluaa lähettää Soinille.

– Toivon, että tämä opettaa nöyryyttä tietyille ihmisille ja palauttaa maanpinnalle, Halla-aho kommentoi.

– Voisin ehkä kiteyttää perussuomalaisten tuntemukset, että paha saa palkkansa. Jos on melkein 20 edustajan ryhmä ja viisi ministeriä - sen kun onnistuu nollaamaan, niin kyllä se melkoinen suoritus on.

Timo Soini ei itse ollut vaaleissa enää ehdolla, mutta hän osallistui kuitenkin aktiivisesti sinisten vaalityöhön.