Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SDP:n puoluesihteeri spekuloi hallituskuvioita: Puolue löytänee yhteistä säveltä ainakin vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa

SDP löytänee yhteisen sävelen vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa esimerkiksi koulutuskysymyksissä, jos hallitusneuvotteluita aletaan eduskuntavaalien jälkeen käydä SDP:n johdolla.

Näin arvioi SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm puolueen vaalivalvojaisissa Helsingissä ennen ennakkoäänten julkistamista sunnuntai-iltana.

– Ainakin koulutuksen ja terveydenhuollon osalta vaikuttaa siltä, että vasemmistoliitolla ja vihreillä on sama suunta kuin SDP:llä. Hekin ovat pitäneet näitä kysymyksiä esillä, Rönnholm sanoi.

Entä minkä puolueen kanssa SDP:n olisi vaikea löytää samaa suuntaa?

– Se nähdään sitten hallituksen muodostajan esittämien kysymysten perusteella, että miten kukin niihin vastaa. Jäsenkuntamme näkemykset antavat tietysti joitakin viitteitä siitä. Monet ovat pitäneet perinteisestä punamullasta, kun taas perussuomalaisten suhteen ei ole oltu kovin innokkaita, Rönnholm totesi.

– Mutta odotan hallitusneuvotteluita mielenkiinnolla, kuka niitä kysymyksiä sitten lopulta esittääkin, hän lisäsi.