Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pansiossa kärsitään luottamuspulasta: Viime vaaleissa vain joka toinen äänesti

VAALIT Kävimme kysymässä, miksi Pansiossa ei äänestäminen kiinnosta.

Viime eduskuntavaaleissa heikoin äänestysprosentti Turussa oli Pansiossa. Uurnille lähti vain 55 prosenttia äänioikeutetuista. Kävimme kysymässä, miksi Pansiossa into äänestää on niin alhainen.

Ensimmäinen haastateltava esittäytyy Erjaksi Hän kertoo äänestävänsä aika harvoin. Nytkin tuskin lähdetään äänestämään, sillä lappukin on hukkunut.

– Olen pikkuisen puheita kuunnellut, että huonosti menee. Eivät tunnu saavan mitään aikaiseksi politiikassa. Olen uimahallia pyytänyt Pansioon, mutta ei ole tullut. Siellä vain riidellään, hän perustelee ratkaisuaan.

TomiAlm ja Risto Reinikainen juttelevat Hövelin edustalla. Reinikainen kertoo äänestäneensä jo ennakkoon, mutta Alm kertoo, ettei ole ollenkaan varma aikooko äänestää. Syynä on luottamuspula.

– Kun äänestät ehdokasta, puolue voi sanoa, että teetkin näin. En oikein luota niihin, Alm toteaa.

Aktiivimalli saa kritiikkiä molemmilta. Alm kertoi menettäneensä korvauksiakin mallin takia. Vaikka Alm ei välttämättä aio äänestää, on hän huomannut äänestysinnon nousseen lähipiirissä.

– Kyllä monet kaverit ovat sanoneet, että aikovat äänestää. Olen ollut oikein hämmästynyt.

MarttiSnell ainakin toteaa, että äänestämään lähdetään. Puolue on pysynyt samana jo vuosikaudet.

– Täytyy vain löytää hyvä ehdokas.

Miksi Pansiossa sitten äänestetään niin vähän? Snellin mukaan puoluepolitiikka on ainakin osasyy.

– Pitäisi pystyä vaikuttamaan, mutta vanhat patut on päällepäsmäreinä. Oma ääni pitäisi puolueessa saada kuuluviin, ettei tarvitse olla samassa rintamassa.

Maija Lehtilälle on selvä viesti niille, jotka jättävät äänestämättä.

– Ihmiset ovat tyhmiä, jos eivät äänestä. Olen äänestänyt heti ensimmäisenä äänestyspäivänä. Toivon mukaan eduskuntaan ei tule miljonäärejä, silloin köyhälistö kärsii, hän kiteyttää.