Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Perussuomalaiset nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi – SDP:n, vihreiden ja vasemmiston suosio laskussa vaalien alla

Perussuomalaiset on nousseet toiseksi suosituimmaksi puolueeksi ja ohittanut kokoomuksen, kertoo Ylen uutisten mielipidemittaus.

Perussuomalaisten kannatus oli torstaina julkaistussa mittauksessa 16,3 prosenttia, mikä on 1,2 prosenttiyksikköä enemmän kuin maaliskuussa.

Suosituimpana puolueena jatkaa SDP 19 prosentin kannatuksella. SDP:n suosio putosi 1,1 prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen suosioksi mitattiin 15,9 ja keskusta 14,5 prosenttia. Molempien suosio kasvoi 0,1 prosenttiyksikköä. Vihreiden suosio laski 0,8 prosenttiyksikköä 12,2 prosenttiin ja Vasemmistoliiton kannatus niiasi 1,1 prosenttiyksikköä 8,7 prosenttiin.

RKP:n suosio nousi 0,6 prosenttiyksikköä 4,9 prosenttiin ja kristillisdemokraattien 0,8 prosenttiyksikköä 4,3 prosenttiin. Sinisten suosio laski 0,1 prosenttiyksikkö ja oli 0,8 prosenttia.

Muiden ryhmien yhteenlaskettu kannatus oli 3,4 prosenttia ja siinä oli nousua 0,3 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli mittaukseen 1 969 ihmistä. 1.–9.4, jolloin ennakkoäänestys oli jo käynnissä.

Puoluekantansa kertoi 1 253 vastaajaa, ja tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Varsinainen vaalipäivä on 14.4. sunnuntaina. Tiistaina päättyneessä ennakkoäänestyksessä äänensä antoi yli 1,5 miljoonaa ihmistä, joka on 36,1 prosenttia äänioikeutetuista.

Ylen vaaliasiantuntija Sami Borg katsoo, että SDP säilyttänee vaaleissa ykköspaikkansa, vaikka puolueen kannatus on laskussa. Borgin mukaan kakkospaikasta käyvät kamppailua sekä PS, kokoomus että keskusta.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja taas sanoo, että vaalien ykköspaikka ei ole vielä varma.

– Tutkimukset osoittavat, että yhä suurempi osa äänestäjistä tekee äänestyspäätöksensä vasta ihan kalkkiviivoilla, jopa viimeisenä äänestyspäivänä, Turja sanoo Ylelle.